Sportlétesítményekért Emlékdíj

2019. november 19. - 10:39 Rangos elismerésben részesült a Debreceni Egyetem. A Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége a sportlétesítmények fejlesztése terén végzett munkájáért adományozott kitüntetést az intézménynek.

A Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége 1991-ben alakult meg azzal a céllal, hogy összefogja a szakmában működő intézményeket, létesítményeket és érdekvédelmi szervként működjön. 2005 óta pedig Sportlétesítményekért Emlékdíjjal ismeri el az olyan intézmények, szervezetek, illetve települési önkormányzatok munkáját, melyek sokat tesznek a sportért és a sportlétesítmények megfelelő színvonalú fenntartásáért.

Idén a Debreceni Egyetem kapta kitüntetést, mellyel az intézmény hallgatók és dolgozók érdekében végzett sportlétesítmény fejlesztéseit, valamint az egészséges életmódra nevelésért tett erőfeszítéseit jutalmazták.  A díjat a szövetség szakmai találkozóján vette át Balogh László, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója kedden a Kaposvár Arénában.

Sajtóiroda - TB