Novemberben is Egyetemi Élet

2019. november 12. - 10:08 Az októberben a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán világra jött négyes ikrek első fotói is láthatók az Egyetemi Élet legújabb számában. A lap beszámol az egyetemet érintő legfontosabb eseményekről, rendezvényekről és sporthírekről.

Szilvássy Zoltán rektor mutatta be az egyetem egyedi innovációs rendszerét a Területi Innovációs Platformról tartott programindító tájékoztatón Budapesten. Az eseményen a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke úgy fogalmazott: a Debreceni Egyetem élen jár a tudásvagyonnal való gazdálkodásban - olvasható a rendezvényről megjelent cikkben.

Az iparvállalatok oktatásban játszott szerepének növelése a cél – hangsúlyozta Hajdu András dékán a 21. Informatikai Szakmai Napok megnyitóján. Az október 28-án kezdődött kétnapos programról részletesen beszámol a lap legújabb száma. Heteken belül hazamehetnek a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti Klinikáján október 24-én született négyes ikrek. Anna, Panna, Anita és Richárd császármetszéssel jött világra. A klinikán legutóbb 2016-ban, azelőtt pedig 30 éve születtek négyes ikrek. Az Egyetemi Életben láthatók a gyerekek első fotói.

A legfontosabb hírek között a Védelmi Innovációs és Modernizációs Kihelyezett Tanszék létrehozásáról, a Tisza István, egykori miniszterelnök tragikus halálának 101. évfordulója kapcsán rendezett megemlékezésről és a DE szakkollégiumainak konferenciájáról is olvashatnak.

A lap beszámol arról is, hogy az egyetem Monteverdi Kórusa Kolozsváron és Nagyváradon vendégszerepelt.

Nemzetközi ösztöndíjprogramokról, szakmai gyakorlatokról, nyári egyetemekről és munkalehetőségekről is tájékoztatták a hallgatókat az Erasmus Days programsorozatán. A rendezvényről összefoglaló jelent meg a novemberi számban.

Az Egyetemi Élet a 20 éves Lovardáról is megemlékezik. Többek között Bács Zoltán kancellár, Molnár Tímea létesítményvezető és Bognár István Ádám mesél élményeiről, arról, hogy mit is jelent számukra a központ.

A sportoldalakon a DEAC csapatainak bajnoki szerepléséről, a Menta Kupáról és a XX. Egyetemi Élet Teniszkupáról is összefoglalót közöl a lap.

Sajtóiroda