Sok pontot hoztak

2019. november 11. - 11:34 Két pontos győzelmet könyvelhetett el Szegeden a DEAC férfi kosárlabdacsapata, amely így továbbra is a nyolcadik helyen áll az élvonalban. Győztek a röplabdázók és magabiztos sikert aratott a focicsapat is az NB III-ban.

Kosárlabda – hosszabbításos siker
Elképesztő izgalmak között, hosszabbításban aratott 102-100-as sikert a DEAC kosárlabdacsapata az NB I. 7. fordulójában Szegeden. A győztes kosarat az új igazolás, Stefan Moody szerezte a ráadás utolsó másodperceiben. Kovács Adrián szerint csapata kellő energiával és odafigyeléssel kezdett, de a Szeged ezt követően ritmust váltott.

- Ezt rosszul reagáltuk le. Sok második esélyt engedélyeztünk, rengeteg labdát adtunk el, és előre megbeszélt dolgokban hibáztunk. A fordulás után sokkal motiváltabbak voltunk, ennek ellenére nem játszottunk jól. Nyilván nehéz helyzet volt, hogy egy új játékost kellett beépítenünk, Armwood pedig két hétig nem edzett a sérülése miatt, de a legfontosabb, hogy ha nehezen is, de megszereztük a győzelmet – összegzett a vezetőedző, aki egyben köszönetet mondott az őket elkísérő és lelkesítő szurkolóknak.

Futsal – nem bírtak velük
A Debreceni Egyetem női futsalcsapata a Tolna-Mözs ellen folytatta a szereplését az élvonalban. A két együttes fordulatos meccsen 3-3-as döntetlent játszott egymással szombat este a DESOK-ban. Üveges Katalin játékos-edző szerint a DEAC játékára nem lehetett panasz, a helyzetkihasználással viszont akadtak gondjak.

- Sajnálom, hogy elvesztettünk két pontot, ugyanis így nem tudtuk stabilizálni a helyünket a táblázat élén, bár a forduló többi eredményétől függetlenül listavezetők maradunk. Ettől függetlenül gratulálok a csapatnak, mivel a hozzáállásunkat nem érheti kritika. Nem törünk le, megyünk tovább. Nincs okunk panaszra, hiszen nagyon szépen szerepelünk a bajnokságban. Hosszú az idény, és meglepetés bármikor történhet - nyilatkozta Üveges Katalin.
A DEAC férfi futsalcsapatára a héten két hazai bajnoki vár. A fiúk hétfőn 18.30-tól a második Haladással mérkőznek meg a DESOK-ban, majd pénteken ugyanekkor a sereghajtó Veszprémet fogadják.

Röplabda – fontos siker az élvonalban
A DEAC férfi röplabdázói a Dunaferrt látták vendégül szombat délután. Fodor Antal együttese ugyan az első szettet elvesztette, de ezt követően már a DEAC akarata érvényesült. A csapat 3-1-re győzött, ezzel a második sikerét is begyűjtötte az élvonalban.

- Egy nagyon masszív riválist tudtunk legyőzni. Győzelmünk kulcsa a csapatmunka volt, minden játékos küzdött a társáért is. Örömteli, hogy egy ilyen szintet képviselő együttest fektettünk két vállra. Azt sem szabad elfelejteni, hogy idegenben szintén felül kellene múlni a dunaújvárosiakat. Reális esélyünk van a hatba kerülésre, ám ehhez jó formaidőzítésre lesz szükségünk - értékelt Fodor Antal vezetőedző a találkozó lefújása után.
Az NB II-es női csapat 3-1-re alulmaradt a BVSC ellen vasárnap a DESOK-ban.

Labdarúgás – magabiztos siker
Kiütötte a Diósgyőr második csapatát a DEAC vasárnap a labdarúgó NB III. 14. fordulójában. Az egyetemisták Sidibe, Bíró, Bárány és Urbin góljaival 4-0-ra verték ellenfelüket a Dóczy utcán. Kondás Elemér együttese őrzi második helyét a táblázaton.

- Nem lehetek elégedetlen, hiszen szép gólokat rúgva sima győzelmet arattunk. A találatok mellett akadtak még lehetőségeink, amelyekből növelhettük volna az előnyünket, de meg kell becsülni ezt a sikert. Az első félidőben már 3-0-ra vezettünk, de a második játékrészben sem ültünk rá az eredményre. A következő fordulóban pikáns mérkőzés vár ránk. Azon a találkozón is azt fogom kérni a fiúktól, hogy élvezzék a játékot – utalt a vasárnapi, „Kisloki” elleni városi derbire Kondás Elemér.
A megye I-ben a DEAC II. a Vámospércset győzte le 3-0-ra hazai pályán, míg a DASE helytállt a Berettyóújfalu otthonában, ám végül 1-0-ra alulmaradt.

Kézilabda – a hatodik
Ötgólos, 27-22-es győzelmet aratott a DEAC férfi kézilabdacsapata szombaton, Túrkevén. Bíró Imre legénysége zsinórban a hatodik sikerét könyvelhette el, és továbbra is két pont előnnyel vezeti az NB II. Észak-keleti csoportját.

DEAC/PKZs.