Előre a pontokért!

2019. november 08. - 11:49 A szeged otthonában javítana mérlegén a DEAC férfi kosárlabdacsapata. A fekete-fehérek bizakodva utaznak a Tisza-parti derbire. A Tolna legyőzésével szerezne újabb pontokat a listavezető női futsalegyüttes a DESOK-ban, és itthon szurkolhatnak a röplabdázóknak és a focistáknak is.

Kosárlabda – a Tisza-parton pattogtatnak
Szegeden lép pályára a DEAC kosárlabdacsapata pénteken. Az NB I/A. 7. fordulójának mérkőzése 18:00 órakor kezdődik. Kovács Adrián együttesében minden bizonnyal pályára léphet az új igazolás, Stefan Moody, és újra bevethető lesz az ujjtörésből felépülő Isaiah Armwood is. Gáspár Mátyás, a DEAC fiatal játékosa szerint jó esélyük van a győzelemre.

- A Szeged nem kezdte olyan jól a szezont, úgyhogy ez a meccs talán jó lehetőség arra, hogy javítsunk a mérlegünkön. Ennek ellenére hiba lenne őket lebecsülni, hiszen egy elég dinamikus kosárlabdát játszó csapatról beszélünk, amelyik jó játékerőt képvisel. Kulcsfontosságú lehet, hogy meg tudjuk-e valósítani védekezésben azt, amit eltervezünk, illetve, hogy hogyan sikerül beépíteni az új játékosunkat – mondta a kosaras.

Futsal – dupláznának a Tolna ellen
Az első helyen tanyázó női futsalosaink a negyedik Tolna-Mözs csapatát fogadják a DESOK-ban szombaton 19 órától. Horváthék az első fordulóban már legyőzték hétvégi ellenfelüket, és erre készülnek a hétvégén is.

- Idegenben sem volt könnyű dolgunk, és arra számítok, hogy hazai pályán is meg kell dolgoznunk a három pontért. Horváth Hannát az előző fordulóban kiállították, így az egyik kulcsemberére nem számíthat az ellenfelünk - fogalmazott a DEAC kiválósága, Horváth Petra.
Férfi futsalcsapatunkra nehéz bajnoki vár. A fiúk a második Haladással mérkőznek meg hétfőn 18.30-tól a DESOK-ban.

Röplabda – pontok kellenek
Férfi röpiseink a Pénzügyőrt szorongatták meg az előző fordulóban, szombaton 16 órától pedig a Dunaferrt igyekeznek legyőzni hazai pályán, a Dóczy utcai egyetemi sportcsarnokban.

- Az újvárosiaknál Mészáros Dömötör és Gebhardt Áron személyében két rutinos röplabdázó szerepel, mellettük főleg fiatalokra épül a gárda. Kemény mérkőzésre számítok, de a győzelem a célunk – mondta a találkozóval kapcsolatban a DEAC feladója, Tóth András.
Női röplabdázóink itthon javíthatnak mérlegükön, Kuszkó Zsolt alakulata a BVSC-vel küzd meg vasárnap 14 órától, szintén a DESOK-ban.

Jégkorong – a lilákhoz látogatnak
A válogatott szünet után rögtön rangadó vár a jégkorongcsapatra. Az egyetemi csapat kedden 18:00 órától Újpesten vendégszerepel az Erste Ligában. További, a hokisokkal kapcsolatos hír, hogy a MAC elleni Magyar Kupa negyeddöntő visszavágó miatt változik a legénység Erste Liga programja. A Tipsport ligás együttes elleni, idegenbeli kupameccs január 5-én lesz, ezért az arra a napra kiírt DEAC-DAB bajnokit november 27-re hozták előre.

Labdarúgás – a Diósgyőrt fogadják
Labdarúgóink az előző héten nem várt vereséget szenvedtek a bajnokságban. Kondás Elemér legénysége a DVTK második csapata ellen javíthat a hétvégén, az összecsapás vasárnap 13.30-kor kezdődik a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban. Érdekesség a 15. helyen álló miskolciakkal kapcsolatban, hogy idegenben eddig csupán egy pontot szereztek. A megye I-ben a DEAC II. a Vámospércset látja vendégül a Böszörményi úti campuson, míg a DASE a második Berettyóújfaluhoz utazik. Mindkét meccset szombaton 13.30-tól rendezik meg.

Kézilabda – két pontért mennek
Az Túrkeve csapatánál vendégeskednek a DEAC kézilabdázói szombaton. Bíró Imre legénysége két pont előnnyel vezeti az NB II. Észak-keleti csoportját, míg hétvégi ellenfele mindössze három egységgel az utolsó előtti helyen áll. A tabella, és az elmúlt mérkőzéseken látott, magabiztos játék ismeretében a mérkőzés egyértelmű esélyese a Debreceni Egyetem együttese. A meccs 18:00 órakor kezdődik.

DEAC/PKZs.