Állásbörze és karriernap

2019. november 06. - 15:08 A Debreceni Egyetem ipari partnerei is képviseltették magukat a Főépületben szerdán rendezett hagyományos őszi állásbörzén és karriernapon. Csaknem 80 kiállító várta a friss diplomás álláskeresőket és az ösztöndíj, szakmai gyakorlat iránt érdeklődő hallgatókat.

Többek között az IT Services, a KRONES Hungary, a National Instruments, a TEVA Gyógyszergyár, a Vitesco Technologies (Continental) képviselőivel is találkozhattak az érdeklődők, valamint a Magyar Honvédség és a Hajdú-Bihar megyei Rendőrfőkapitányság is bemutatta kínálatát.

Az elsődleges célközönség nem titkoltan a friss diplomások, a szervezők azonban nem csak rájuk számítanak. Az alumnik és az idősebb korosztály számára egyaránt nyitott a rendezvény, de az alsóbb éves hallgatóknak is érdemes ellátogatniuk a programra, amennyiben külföldi ösztöndíjak, önkéntes munkák, vagy szakmai gyakorlat iránt érdeklődnek.

– Fontos az egyetem számára, hogy olyan képzett, magasan kvalifikált végzősöket biztosítson a munkaerőpiac számára, akik megfelelnek a munkáltatók elvárásainak – fogalmazott köszöntőjében Bartha Elek. Az oktatási rektorhelyettes kiemelte: A hasonló rendezvények közül is kiemelkedik a debreceni, amely a vidéki egyetemek között a legbőségesebb kínálatot nyújtja az álláskeresőknek.

Az állásbörze egyben karriernap is, amellyel azt hangsúlyozzák a szervezők, hogy nem csupán a végzősöknek érmes ellátogatni az eseményre. Akinek még nincs konkrét célja és elképzelése álmai munkahelyéről, azokat pályaorientációs szakemberek, próba-állásinterjúk is várják a rendezvényen.

- Az állásbörze gyakorlatilag egy olyan fórum, amely keretében az oktatási intézmény lehetőséget biztosít a közvetlen kommunikációra, hogy mindkét fél információt gyűjthessen a másikról, illetve tájékoztassa azt – fogalmazott Molnár Dániel. A Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának elnöke hangsúlyozta: ebből a találkozásból mindkét fél profitálhat, hiszen az egyetemi hallgató megtudhatja a cégek képviselőitől, hogy milyen elvárásokkal kell szembenéznie majd a munkaerő-piacon, a vállalatok pedig megismerhetik leendő munkavállalóikat.

Kelet-Magyarország legnagyobb állásbörzéjén 2000-2500 látogatóra számítanak, az érdeklődők 16 óráig találják itt a cégeket, karrier-tanácsadókat, pályaorientációs szakembereket és egyéb kiállítókat.

Sajtóiroda - BZs