Tudomány mesterfokon

2019. november 05. - 10:08 Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesült a Debreceni Egyetem hat oktatója, míg kiemelkedő tudományos munkájáért Pro Sciencia Aranyéremmel jutalmazta az intézmény négy hallgatóját az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT).

Az elismeréseket október 31-én a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Dísztermében vehették át a kitüntetettek.

- A most átadott kitüntetések méltó módon koronázták meg a Debreceni Egyetem hallgatóinak minden korábbinál sikeresebb szereplését a 34. Országos Tudományos Diákköri Konferencián. A megméretésen részt vett 442 hallgatónk közül 141 ért el helyezést, ebből 53 volt az első helyezett. Közülük is a legjobbak nyerhetik el – pályázat útján - a Pro Scientia Aranyérmet. A tudományos diákköri eredményekhez nagymértékben járul hozzá a témavezetők áldozatos munkája, ennek elismerése a Mestertanár Aranyérem kitüntetés – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Csernoch László tudományos rektorhelyettes.

A Mestertanár Aranyérem kitüntetést több mint 10 éve azzal a céllal alapította az Országos Tudományos Diákköri Tanács, hogy elismerje a kiemelkedő témavezetői és tudományos diákköri szervezői munkát, valamint a minőségi felsőoktatás érdekében több mint tíz éven át kifejtett tevékenységet.

Az elismerést Hajdu Lajos (Természettudományi és Technológiai Kar), Kappelmayer János (Általános Orvostudományi Kar), Madai Sándor (Állam- és Jogtudományi Kar), Mátyus László (Általános Orvostudományi Kar), Pusztai Gabriella (Bölcsészettudományi Kar) és Tóth Attila (Általános Orvostudományi Kar) Bódis Józseftől, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tudás- és innováció menedzsmentért felelős államtitkárától, Szendrő Pétertől, az OTDT elnökétől, valamint Pénzes Bélától, a TDK-ért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnökétől vehették át.

Az OTDT által alapított legrangosabb hallgatói kitüntetést, a Pro Scientia Aranyérmet a Debreceni Egyetem négy hallgatója: Barna Fédra (Gazdaságtudományi Kar), Csók Cintia (Bölcsészettudományi Kar), Kerezsi Dóra (Gazdaságtudományi Kar) és Paládi Petra (Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar) nyerte el. A kitüntetést Lovász László, az MTA elnöke, Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója, valamint Szendrő Péter, az OTDT elnöke adták át.

Sajtóiroda - BZs