Egyetemi megemlékezés

2019. november 05. - 12:46 Közös gyertyagyújtással emlékeztek hétfő este a Debreceni Egyetem elmúlt évben elhunyt dolgozóira és hallgatóira. A rendezvényt a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ az egyetemi lelkészséggel együttműködve szervezte meg halottak napja alkalmából.

A Debreceni Egyetem 2011 óta tart közös megemlékezést azoknak az egyetemi polgároknak a tiszteletére, akik az elmúlt egy évben távoztak az élők sorából. Idén 37 oktató és dolgozó, valamint 6 hallgató emlékére gyújtottak egy-egy mécsest az egyetemi templomban, ahol a családtagokon, rokonokon, barátokon túl, kollégák is megjelentek. 

- Tanárok, kutatók, szakemberek, diákok, vezetők és beosztottak – valamennyien egyetemünk polgárai voltak. Munkájukkal, életükkel, más-más munkakörben, de az egyetemet szolgálták. Részesei voltak mindennapjainknak, elért eredményeinknek, az ő munkájuk is benne van kutatásainkban, az egyetemi ifjúság képzésében. Különösen fájdalmas megélni évről évre, hogy fiatalok, egyetemi hallgatók is vannak az eltávozottak között. Ők már nem tudják átvenni diplomájukat, nem élvezhetik munkájuk gyümölcsét - hangsúlyozta Bartha Elek rektorhelyettes.

A rendezvényen az egyetemi lelkészségek képviselői is szóltak a résztvevőkhöz, majd a Zeneművészeti Kar növendékei tették bensőségessé a megemlékezést. 

Sajtóiroda-TB