Folytatódott a jó sorozat

2019. november 04. - 11:39 Zsinórban a kilencedik győzelmét aratta az Erste Liga vasárnapi játéknapján a Debreceni Egyetem jégkorong alakulata. A fekete-fehérek nagyszerű teljesítményüknek köszönhetően negyedikek a tabellán. Továbbjutott a Magyar Kupában a női futsal- és a férfi floorballcsapat is, igaz, meccs nélkül.

Jégkorong – szép széria
Pénteken és vasárnap is rangadót nyert a DEAC jégkorongcsapata az Erste Ligában. David Musial „fiai” előbb az Újpestet verték szoros, és nagyon jó meccsen 2-1-re a Jégcsarnokban, majd ugyancsak hazai környezetben múlták fölül az egyik fő riválist, a Corona Brasov együttesét. Ezen a találkozón idegőrlő küzdelemben, háromszor is egyenlítettek Ságiék, s végül a hosszabbításban szerezték meg a győzelmet, a meccs 5-4 lett a DEAC javára.

- Kissé mindkét csapat fáradt volt, mind mentálisan, mint fizikailag. Voltak időszakok, amikor a Brassó volt jobb, és voltak, amikor pedig mi. Sajnos a kiállításokkal megnehezítettük a saját dolgunkat, energiát veszítettünk, gólokat kaptunk. Ha nem lettek volna ezek a felelőtlen kiállítások, akkor az egész meccsen mi tudtunk volna dominálni - mondta a nemzeti csapatba meghívott csatár, Sági Martin. Rajta kívül a DEAC-ból a védő Vokla Roland tagja még Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttesének. Most jön a válogatott szünet, folytatás november 20-án, Magyar Kupa mérkőzésen a MAC ellen.
További, a csapattal kapcsolatos hír, hogy hamarosan indul a licit a csapat októberben használt rózsaszín mezeire. A befolyt összeget jótékonysági célokra fordítja a jégkorong szakosztály.

Kosárlabda – nem sikerült a bravúr
A második húsz percben nagyot küzdött, mégis tizenkét pontos, 88-76-os vereséget szenvedett a DEAC férfi kosárlabdacsapata a PVSK-Veolia vendégeként az NB I/A 6. fordulójában, szombaton. Kovács Adrián vezetőedző szerint a mérkőzés első két negyedében sok közeli dobást hibáztak övéi, amelyekből a Pécs gyorsindításokat tudott vezényelni.

- Ezek végül könnyű kosarakhoz vezettek. Támadásban ki tudtuk alakítani a helyzeteinket, amiket kevés sikerrel értékesítettünk. A fordulás után, a harmadik negyedben végrehajtottuk az öltözőben megbeszélteket. Képesek voltunk ritmust váltani, sokkal intenzívebben védekezni, és ez nagyobb lendületet adott támadásunknak. Az utolsó játékrészben sok olyan apró hibát vétettünk, főleg támadásban, ami rányomta a bélyegét a meccs kimenetelére – mondta a vezetőedző.

Futsal – továbbjutás és válogatottak
Játék nélkül jutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe a DEAC női futsalcsapata, miután az NB II-es Kalafa SE sérülések és betegségek miatt nem állt ki szombaton. Az egyetemi alakulat 3-0-s végeredménnyel lépett tovább. Jó hír az együttes háza tájáról, hogy a kiváló bajnoki produkciónak köszönhetően a DEAC-ból négy játékos, Üveges Katalin, Krascsenics Csilla, Tóth Nóra és Horváth Viktória is meghívót kapott a magyar válogatottba. Utóbbi kettő először bizonyíthat a címeres mezben.

- Nagyon örültem, amikor megtudtam a hírt, bár az igazat megvallva titkon reménykedtem ebben. Üveges Kata és a hozzám közel állók is többször mondták már, hogy helyem lehet a válogatottban. A sok munka meghozta a gyümölcsét, és a meghívóból erőt meríthetek. Várom már, hogy letegyem a névjegyem a nemzeti együttesben, szeretnék alapemberré válni a gárdában – adott hangot örömének a 18 éves, és az NB I-ben már nyolc gólnál járó Horváth Viktória.

Röplabda – hazai sikerek
A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Pénzügyőr otthonában folytatták bajnoki szereplésüket. A vasárnapi mérkőzés esélyese a fővárosi alakulat volt, ám a debreceni legénység megnehezítette a PSE dolgát, a vége 3-2-es hazai siker lett. Nem tudtak győzni a lányok sem, az NB II-es együttes a Nyíregyháza vendégeként szenvedett 3-1-es vereséget a legutóbbi fordulóban.

Floorball – az egyik továbbjutott
Egy mérkőzést rendeztek a floorball Magyar Kupában szombaton, Debrecenben. A DEAC fiatalokból álló, most debütáló farmcsapata 31-1-es vereséget szenvedett az első vonalban érdekelt Phoenix Wizards ellen, így nem jutott tovább a sorozatban. Az első csapat viszont a - futsalos lányokhoz hasonlóan- ellenfél nélkül „maradt”, miután a Dunaújváros nem tudta vállalni a játékot. A döntést a versenybizottság hozza majd meg, de várhatóan a mérkőzést 5:0-val a DEAC javára írják jóvá, így csapat ott lesz a legjobb 8 között.

Labdarúgás – Gyöngyösön maradt pontok
A Debreceni Egyetem futballistái a Gyöngyös elleni mérkőzéssel zárták a hetet. Az együttes 3-2-es vereséget szenvedett, így megszakadt a négy meccses veretlenségi szériája. A DEAC góljait Bárány Donát és Urbin Péter szerezte. A megye I-ben érdekelt egyleteinknek nem jött össze a bravúr a hétvégén. A DEAC II. a Hajdúszoboszlótól szenvedett 3-0-s vereséget, míg a DASE alakulatát a Monostorpályi győzte le 4-1-re.

Amerikai futball – döntős fiatalok
Junior Bowlt játszhat a DEAC Gladiators, miután a vasárnapi elődöntőben 16-13-ra győzött a Budapest Cowbells ellen a Böszörményi úti campus sportpályáján.

- Arra számítottam, hogyha kicsit megnyugszik az időjárás, akkor meg tudunk húzni egy-két passzt. Erre készültünk, de gyakorlatilag azt hittük, hogy ezt sutba dobhatjuk, amikor szombaton elindult a nagy esőzés. Szerencsére Kunkli tudott két olyan passzt adni, amik eldöntötték a mérkőzést. És természetesen nem szabad elfelejtenem a defense-t, mert megint kulcsszituációkban tették oda magukat. A többi közt ez is kellett a sikerhez – összegzett Molnár Gábor offensive koordinátor. Az U19-es fiatalok bajnoki döntőjét november 17-én – várhatóan a cívisvárosban- rendezik, amelyen a debreceniek ellenfele a rekordbajnok Budapest Wolves lesz (fotó: Szolnoki Annamária).

További részletek a Debreceni Egyetem Atlétikai Club hivatalos weboldalán

DEAC/PKZs., fotók: Derencsényi István