Science Café – jogosan

2019. október 28. - 13:50 „Munkajog mozgásban – helyzetjelentés és prognózis a munkavállalói jogokról” címmel Zaccaria Márton Leó, az Állam- és Jogtudományi Kar Környezetjogi és Munkajogi Tanszék adjunktusa tart előadást a Science Caféban.

Sokakat érintő témát jár körül soron következő rendezvényén a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő előadása, hiszen munkavállalóként előbb, vagy utóbb, de mindenki szembesülhet olyan helyzetekkel, amikor jól jöhet némi munkajogi ismeret.

- A munkajogi szabályozás alapvető értékei és meghatározó ideái hosszú ideje változatlanok. Ezen értékek között elsődlegesen az olyan, döntően szociális szempontok jelennek meg, amelyek a munkavállalók munkáltatóhoz képest gazdasági értelemben alárendelt, függő helyzetét próbálják ellensúlyozni – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Zaccaria Márton Leó. Ugyanakkor a gazdaságot jelentős mértékben befolyásoló munkaerőpiac fejlődési tendenciái ezen érdekeket felülírhatják, legalábbis transzformálhatják újabb szabályozási módszerekké – tette hozzá a szakember.

Létezik-e még a munkajog szociális dimenziója? Kell-e egyáltalán jogvédelmet biztosítani a munkavállalóknak? Milyen fejlődési irányok figyelhetők meg a magyar és az Európai Uniós munkajogi joganyagban?

Az előadás – többek között – ezekre a kérdésekre keresi a választ, egyszerre koncentrálva a téma tudományos hátterét adó kutatási kérdésekre és mindennapi, gyakorlati szempontú munkajogi dilemmákra.

Időpont: 2019. október 30., szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

A rendezvény az EFOP-3.6.1-16-2016-00022 „Debrecen Venture Catapult Program” támogatásával valósul meg.

Sajtóiroda - BZs