Legyőzték a listavezetőt

2019. október 28. - 11:43 Rangadót nyert a DEAC a labdarúgó NB III-ban. Kondás Elemér legénysége gólt sem kapott az éllovas Füzesgyarmattól. Pontokkal gazdagodott a női futsalcsapat, a férfi röplabdaegyüttes és továbbra is veretlenek a floorballozók. Nem sikerült viszont a bravúr a kosarasoknak.

Labdarúgás – nagy skalp
A Debreceni Egyetem labdarúgói újabb nagyon szép győzelemmel örvendeztették meg a szurkolókat. Urbinék az éllovas Füzesgyarmatot múlták felül 3-0-ra vasárnap a Dóczy utcán. A DEAC ezzel megszakította a gyarmatiak parádés sorozatát, akik zsinórban kilenc diadal után maradtak alul ismét az NB III. Keleti csoportjában. A debreceniek vezetőedzője, Kondás Elemér szerint nagyon fontos győzelmet arattak „fiai”.

- Vereség esetén az ellenfelünk nagyon ellépett volna tőlünk. A feladataikat remekül megoldották a fiúk, és azt sem szabad elfelejteni, hogy három gólt rúgtunk a listavezetőnek, ami szép teljesítmény. A helyzeteinket ezúttal jó százalékban értékesítettük. Az is lényeges volt, hogy mi szereztük meg a vezetést. A cserejátékosaink is sokat tettek hozzá ehhez az eredményhez - nyilatkozta Kondás Elemér, aki elárulta, hogy háromcsatáros szisztémával igyekeztek meglepni a füzesgyarmatiakat. A DEAC most második a tabellán, egyetlen ponttal marad le a listavezetőtől, s már három egységgel előzi meg a harmadik helyezettet. A csapat szerdán 12:30-tól az MTK-t fogadja a Magyar Kupában, a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban.
A megye I-ben a DEAC II. a Hajdúnánás ellen 1-1-es döntetlent játszott. A DASE pedig a Hosszúpályi otthonában tudott egy pontot szerezni, ez az összecsapás is 1-1-es végeredménnyel zárult.

Futsal – győzelem a Gyula ellen
A DEAC női futsalosai szombat este folytatták a menetelésüket az NB I-ben. Üveges Katalin együttese ezúttal a Gyulai Amazonok ellen diadalmaskodott, a DESOK-ba kilátogató DEAC-drukkerek 3-1-es hazai győzelmet ünnepelhettek. A sikernek – és a TFSE botlásának is köszönhetően- a csapat átvette a vezetést az élvonal tabelláján.

Kosárlabda – egyetlen pont
Egypontos 75-76-os vereséget szenvedett hazai pályán a DEAC kosárlabdacsapata az NB I/A. 5. fordulójában. A találkozó végig kiegyenlített küzdelmet hozott péntek este, de az Atomerőmű jobban koncentrált a végjátékban, s megérdemelten győzött az Oláh Gábor utcán. Kovács Adrián vezetőedző csalódott volt az egylabdás mérkőzés lefújását követően.

- Rengeteg olyan hibát vétettünk – gondolok itt a kihagyott büntetőkre, és az eladott labdákra – amik rányomták a bélyegüket a mérkőzésre. Azért voltak jó momentumok is, láttam az energiát, amit kértem a fiúktól a héten. Csalódottak vagyunk, de innentől a Pécsre kell koncentrálnunk – összegzett a szakember.
A csapat tagjai - a jégkorongozókhoz hasonlóan - csatlakoztak a mellrák elleni küzdelem kampányához, s a pénteki találkozón rózsaszín trikóban melegítettek.

Floorball – hibátlanok maradtak
Vasárnap újabb feladat várt a DEAC floorballozóira. A listavezető egyetemisták a második helyezett ARES HC-t látták vendégül a Böszörményi úti campus tornacsarnokában, és egy küzdelmes meccsen, 11-7-re győztek. A fekete-fehérek ezzel őrzik veretlenségüket és első helyüket a Salming OB I. tabelláján.

Röplabda – egy ide, egy oda
A Debreceni Egyetem női és férfi röplabdázói is hazai környezetben léptek pályára vasárnap. Kuszkó Zsolt női együttese nem bírt a Kispesttel, a fővárosiak 3:1-es győzelmet arattak. Fodor Antal legénysége azonban nagyon szoros küzdelemben, 3-2-re le tudta győzni a Szolnokot. A rutinos vezetőedző szerint sokkal nehezebbre sikeredett a találkozó, mint amilyenre számított. - A Szolnok felszívta magát, mi pedig egy kicsit dadogósan játszottunk. A támadójátékunk akadozott, a nyitásainkkal is gondjaink adódtak. A bajnokság elején járunk, és ilyen meccseken tudunk megedződni. Egy-egy győzelem olykor szárnyakat adhat egy csapatnak, jelenleg ebben bízom én is - nyilatkozta Fodor Antal.

Jégkorong – egy hét, négy meccs
Hétfőn újabb Erste Liga találkozót játszik az ötödik helyen álló DEAC. A fiúk 18:30-tól a Fehérvári Titánok otthonában gyűjthetik tovább az értékes pontokat. Szerdán aztán Magyar Kupa visszavágóra, pénteken és vasárnap pedig újra bajnoki meccsekre várja a szurkolókat a csapat a Derék utcába.

További részletek a Debreceni Egyetem Atlétikai Club hivatalos weboldalán, a www.deac.hu-n.
DEAC/PKZs.