Közösen az informatikusképzésért

2019. október 28. - 13:35 Az iparvállalatok oktatásban játszott szerepének növelése a cél – hangsúlyozta Hajdu András dékán a 21. Informatikai Szakmai Napok hétfői megnyitóján. A Debreceni Egyetem Informatikai Karán jelenleg kétezer hallgató tanul.

Mintegy 50 előadást hallhatnak, és 26 vállalati partnerrel találkozhatnak az érdeklődők a 21. Informatikai Szakmai Napokon, melyet október 28-án és 29-én, hétfőn és kedden tart a Debreceni Egyetem Informatikai Kara a Kassai úti campuson.

- Egy olyan fórumot szerettünk volna létrehozni, ahol a hallgatók első kézből szerezhetnek tapasztalatot az iparvállalatok és piaci szereplők elvárásairól, a cégek pedig találkoznak a jövő szakembereivel és az őket képző intézménnyel. Emellett meghatározó cél, hogy növeljük a vállalatok oktatásban játszott szerepét – fogalmazott Hajdu András, az Informatikai Kar dékánja a rendezvény hétfői megnyitóján mondott köszöntőjében.

A kari vezető hozzátette: kétszeres a túljelentkezés az Informatikai Kar képzéseire, melyeken összesen kétezer hallgató tanul. Évente mintegy ötszáz elsőévest vesznek fel, amire szükség is van, hiszen jelentős az igény a képzett informatikai szakemberekre.

- Óriási a piac elszívó hatása, már a diplomaszerzés előtt sok hallgató munkába áll, ezért is fontos ez az esemény, ahol mindkét fél megbizonyosodhat róla, milyen lényeges az egyetemi képzés fejlesztése – mutatott rá Hajdu András.

A 21. Informatikai Szakmai Napokon szó lesz adatvizualizációról, játékfejlesztésről, mobilprogramozásról, az elemi matematika érdekességeiről, a bankinformatika aktualitásairól, a fejlesztők mindennapjairól és a gyakornokokra váró kihívásokról. Idén is angol nyelvű programmal várják a kar külföldi hallgatóit, bemutatkoznak a tudományos és tehetséggondozási műhelyek, valamint megtekinthető a Hungarian Old Computers (HOC) időszaki kiállítás az F02-es teremben.

A részletes program elérhető a rendezvény weboldalán.

Sajtóiroda - TPL