Rangadók a láthatáron

2019. október 25. - 11:44 Az ASE elleni derbivel folytatja szereplését az élvonalban a DEAC kosárlabdacsapata. Az éllovas floorballozók a második Arest, az ezüstös labdarúgók a listavezető Füzesgyarmatot fogadják a hétvégén. Újra Debrecenben lép pályára az eddig kiválóan teljesítő női futsalegyüttes is.

Kosárlabda – jön az Atom
A Paksot látja vendégül a DEAC kosárlabdacsapata pénteken az Oláh Gábor utcán. Az NB I/A. 5. fordulójának találkozója 18 órakor kezdődik, s várhatóan az eddigi legnehezebb hazai fellépése lesz Kovács Adrián együttesének. Az ASE kerete jócskán megerősödött a holtszezon során, az egyetemi együttes erőcsatára, Bognár Kristóf így az egyik legjobb csapatnak tartja az aktuális ellenfelet.

- Gyors és atletikus játékot játszanak, fontos lesz, hogy minél kevesebb gyorsindítást engedélyezzünk nekik. Mind az öt légiósuk kiemelkedő magyar szinten, Lóránt Péter és Kovács Ákos pedig évek óta meghatározó szereplői a bajnokságnak. A hazai pálya ugyanakkor mellettünk szól, és ha végig koncentráltan tudunk kosárlabdázni, és betartjuk az előre megbeszélteket, akkor jó esélyünk lehet a győzelemre – vélekedett a játékos.

Jégkorong – jöhet a nyolcadik
Újabb nagyarányú győzelemmel folytatta menetelését a DEAC jégkorongcsapata. Az egyetemi legénység a Vasast győzte le 8-4-re csütörtök este a Debreceni Jégcsarnokban, ez pedig már a csapat 7. sikere volt zsinórban. Hétfőn újabb Erste Liga meccs jön, 18:30-tól a Fehérvári Titánok otthonában gyűjthetik tovább a pontokat Rutherfordék. Jövő szerdán aztán következik a KMH elleni Magyar Kupa visszavágó szintén este fél héttől a Derék utcán.

Futsal – „amazonok” ellen
Az ezüstérmes helyen álló futsalos lányok majd’ egy hónap után lépnek pályára újra hazai környezetben, a DESOK-ban. Szombaton 19:00 órakor az ötödik helyezett Gyulai Amazonokat fogadják az NB I. 7. fordulójában. Fekete Gabriella, a DEAC játékosa bizakodva várja a mérkőzést.

- Sok videót megnéztünk az ellenfelünkről, amelyet főleg fiatal futsalosok alkotnak. Elsősorban kontratámadásokból tudnak veszélyt okozni. A nyáron a Thelena Kupa döntőjében találkoztunk velük, azt a meccset ők nyerték meg. Azért a vereségért is szeretnénk visszavágni a hétvégén. Optimistán várom a találkozót, szerintem nem lesz probléma, és itthon fogjuk tartani a három pontot. Akadnak ugyan kisebb sérülések a csapatnál, de szerencsére mindenki hadra fogható lesz - nyilatkozta Fekete.

Röplabda – röpi délután
A vasárnap a röplabda jegyében telik majd a DESOK-ban, hiszen a Debreceni Egyetem női csapata 14 órától a kispestiekkel méri össze a tudását, majd 18 órától Fodor Antal "fiai" a Szolnokkal találkoznak. Tóth Andrásék a papírforma alapján esélyesebbnek számítanak, de nem szabad lebecsülniük a Tisza-parti alakulatot.

Floorball – az Ares következik
Az elmúlt hétvégén pihenhettek a DEAC floorballozói, most azonban újabb kihívás vár az együttesre a Böszörményi úti campus sportcsarnokában. A Salming OB I. tabellájának élén álló DEAC a második helyezett Ares HC együttesével játszik 17 órától a pontvadászat 6. fordulójában.

Labdarúgás – az első és a második küzdelme
A futballisták is rangadóra készülnek az NB III. Keleti csoportjában. Kondás Elemér csapata a listavezető Füzesgyarmatot fogadja a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban, a találkozó vasárnap 13.30-kor kezdődik. A Gyarmat elkapta a fonalat a bajnokságban, hiszen zsinórban kilenc győzelmet aratott, ennek ellenére az egyetemisták szeretnék megszakítani kiváló szériáját. - Érezzük a következő összecsapás súlyát, ám nem görcsölünk rá arra, hogy az éllovas érkezik hozzánk. Ugyanúgy készülünk erre a mérkőzésre, mint a többire. A gyarmatiak két vereséggel kezdték a szezont, ami talán annak is köszönhető, hogy sok játékost igazoltak, és idő kellett, mire összekovácsolódtak. Nem csak az ellenfelünk van jó formában, ez igaz ránk is. Szeretnénk megszerezni a három pontot, ezzel csökkenthetnénk a hátrányunkat - nyilatkozta Sigér Ákos.
A megye I-ben az előző két meccsét elveszítő DEAC II. a Hajdúnánás ellen javíthat a Böszörményi úti campuson, míg a 12. helyen álló DASE a 13. pozíciót birtokló Hosszúpályihoz utazik. Mindkét találkozó szombaton 13.30-kor rajtol.

További részletek a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club hivatalos weboldalán, a deac.hu-n.

DEAC/PKZs.