Már második a labdarúgócsapat

2019. október 21. - 12:06 Hétvégi sikerének köszönhetően előrelépett a tabellán a DEAC labdarúgócsapata az NB III-ban. A kézilabdázók megőrizték, a kosarasok elveszítették veretlenségüket, és a megszerezhető hatból öt pontot begyűjtött hétvégén a hokicsapat.

Labdarúgás – újabb három pont
A Debreceni Egyetem futballistái Egerben léptek pályára az NB III. Keleti csoportjának 11. fordulójában. Kondás Elemér csapata 1-0-ra győzött, ezzel három pontot szerzett a Heves megyei alakulat otthonában. A meccset Sidibe Ibrahima találata döntötte el. A sikernek köszönhetően a második pozícióba lépett a DEAC a táblázaton.

- Kemény, brusztolós mérkőzésen tudtunk diadalmaskodni. Az egriek elég zártan védekeztek, de szerencsére meg tudtuk bontani a hátsó alakzatukat. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de a befejezésekbe hiba csúszott. Fontos volt ez a győzelem, hiszen így nem nőtt a hátrányunk a Füzesgyarmattal szemben - fogalmazott Soltész János (fotó: egerse.com).
A megye I-ben a DEAC II. 7-1-es vereséget szenvedett a Sárrétudvari otthonában. A DASE fordulatos összecsapáson tudott pontot szerezni a Hajdúsámson vendégeként, a meccs 3-3-as döntetlennel végződött szombaton.

Jégkorong – egy sima, egy „túlórás”
Mindkét hétvégi meccsét megnyerte a DEAC jégkorongcsapata az Erste Ligában. A Bertáék péntek este magabiztos, 5-2-es sikert arattak a Schiller-Vasas HC felett a Debreceni Jégcsarnokban. Ezen a mérkőzésen debütált a csapat különleges tervezésű, rózsaszín meze, amellyel a fiúk a mellrák megelőzésére, a szűrések fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet, s amelyeket a kampány végén elárverez majd a klub. A vasárnapi, szintén hazai találkozón egy pontot elhullajtott a DEAC. Hosszabbítás és idegőrlő büntetőpárbaj végén 3-2-re tudott nyerni az együttes a Hokiklub Budapest ellen. A Musial-legénység 13 meccs után a negyedik a tabellán.

Kézilabda – papíron volt csak rangadó
Újabb nagyarányú sikert könyvelhetett el a DEAC férfi kézilabdacsapata a NB II. Észak-keleti csoportjában. Bíró Ádámék 36-25-re verték a forduló előtt a negyedik helyen álló Tiszavasvárit szombat este a DESOK-ban, ezzel továbbra is őrzik veretlenségüket és első helyüket a pontvadászatban.

Kosárlabda – az első elvesztett
A Szolnok vette a DEAC kosárlabdacsapatának veretlenségét az NB I/A-ban. Kovács Adrián legénysége 18 pontos, 80-62-es vereséget szenvedett péntek este az Olajbányász otthonában. A vezetőedző szerit hiányzott az a szikra, ami az előző meccseken megvolt csapatában.

- Sajnos néhány szakasztól eltekintve nem volt ritmusa a játékunknak. A Szolnok agresszív volt védekezésben, ez pontatlan támadásokat, és rengeteg eladott labdát eredményezett. A bajnokság során először értek bennünket olyan impulzusok, amikkel nem tudtunk mit kezdeni, és nehezen tudtunk átlendülni a holtpontokon. Fontos mérföldkő volt ez a csapat életében, igyekszünk tanulni a hibáinkból és mielőbb kijavítani azokat – hívta fel a figyelmet a fiatal szakvezető. 

Röplabda – jobb volt a Kaposvár
Az NB I-es bajnokság egyik élgárdájának számító Kaposvár látta vendégül a DEAC röplabdázóit pénteken. A Somogy megyeiek dolgát megnehezítette az egyetemi gárda, ám szettet így sem tudtak elcsípni Remetéék, a FINO 3-0-ra győzött.

További részletek a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club hivatalos weboldalán, a www.deac.hu-n.

DEAC/PKZs.