Újabb pontokat gyűjthetnek

2019. október 18. - 11:36 Kétszer is a Jégcsarnokba várja szurkolóit a DEAC hokicsapata az előttünk álló hétvégén, és szintén Debrecenben lép pályára az egyetem férfi kézilabdacsapata. Ezúttal vendégként próbálnak szerencsét a focisták és a röpisek.

Jégkorong – péntek, vasárnap Jégcsarnok!
Két hazai Erste Liga meccs vár a jégkorongozókra a hétvégén. Péntek este 18:30-tól a Vasas, míg vasárnap ugyanebben az időpontban a Hokiklub Budapest lesz a DEAC vendége a Derék utcán. A két ellenfél az utolsó két helyet foglalja el a tabellán.

- Nem lesznek könnyű meccsek, hiszen sem a Vasasnak sem a Hokiklubnak nincs veszítenivalója. De itthon játszunk, és ha képesek vagyunk olyan szinten teljesíteni, ahogyan az elmúlt mérkőzéseinken, akkor rendben leszünk – nyilatkozta hétvégi dupla meccs előtt David Musial vezetőedző.
A DEAC már péntek este egy különleges tervezésű, rózsaszín mezben lép pályára, a fiúk ugyanis csatlakoztak a mellrák elleni küzdelem kampányához.

Kosárlabda – nehezebb erőpróba
Szolnokra látogat az eddig hibátlanul teljesítő férfi kosárlabdacsapat. Az NB I/A. negyedik fordulójának találkozója péntek este 18 órakor kezdődik a Tiszaligeti Városi Sportcsarnokban.

Röplabda – kupa után bajnoki
A DEAC férfi röplabdacsapata 3-0-ra legyőzte idegenben a SZESE-Győr együttesét a Magyar Kupa csütörtöki találkozóján, ezzel a legjobb nyolc közé jutott a sorozatban. A kupaderbi másnapján bajnoki találkozó következik. Tóth Andrásék a FINO Kaposvár otthonában lépnek pályára pénteken 18 órától a honi élvonalban.

Labdarúgás – Egerbe mennek
Labdarúgóinkra az elmúlt hetek rangadói után talán egy fokkal könnyebb mérkőzés vár az NB III. Keleti csoportjában. Kondás Elemér és játékosai a 11. helyen álló Eger otthonában vizitálnak vasárnap, az összecsapás 14 órakor kezdődik. Papp Ferenc szerint nem szabad kiindulni riválisunk aktuális pozíciójából.

- Az egriek stabil középcsapatnak számítanak a bajnokságban. Nem szabad őket lebecsülni, hiszen főleg hazai pályán képesek a bravúrokra. Ugyanúgy készülünk erre a találkozóra, mint a többi fellépésünkre. Elsősorban a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Szeretnénk három ponttal hazatérni - fogalmazott rutinos középső védő. Bíró Péterre nem számíthat a szakmai stáb, mivel az ESMTK ellen kiállított játékos egymeccses eltiltást kapott.
A megye I-ben szereplő egyleteink idegenben lépnek pályára. A DEAC II. a Sárrétudvarival méri össze az erejét, míg a DASE a Hajdúsámsonnal csap össze. Mindkét bajnoki szombaton 13.30-kor startol.

Kézilabda – az első és a negyedik rangadója
A Tiszavasvárival játszanak Pethőék a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportjának hétvégi fordulójában. Az eddig veretlen és listavezető DEAC szombaton 18 órakor fogadja ellenfelét a DESOK-ban. Bíró Imre vezetőedző szerint mára elmondhatjuk, hogy a védekezésben látott kezdeti nehézségek után összeállt a csapat játéka.

- Masszívabb lett az 5-1-es védekezésünk, sok ütközéssel, oldalazással, besegítéssel. Hogy a tabellán ki milyen helyezést foglal el, abból egyelőre nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket, mivel még odébb van a bajnokság vége. Az első hely egyelőre hitet és önbecsülést adhat, de minden mérkőzésen meg kell újulni - mondta a tréner, aki hozzátette, a csapattal együtt harcos, jó csatát, jó küzdelmet várnak a szombati, hazai rangadón.
További részletek a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club hivatalos weboldalán, a deac.hu-n.

DEAC/PKZs.