DE UniFit nyíltnap

2019. október 15. - 12:36 Teltházas órák, különleges sportok, speciális vizsgálatok – nagy sikerrel zárult kedden a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete és az UniFit közös nyílt napja a Nagyerdei Stadion fitnesztermében.

Főként egyetemi hallgatók, de dolgozók is szép számmal részt vettek az ingyenes programokon. A fallabda játékok mellett piloxing, aerobic, deep work, spinning és TRX várta a mozogni vágyó egyetemi polgárokat.

- A rendezvénnyel az volt a célunk, hogy a Debreceni Egyetem tudományos háttérének bevonásával bemutassuk az intézmény által kínált széleskörű sportolási lehetőségek egy szeletét, amiket a helyszínen végzett vizsgálatok és mérések segítettek – tájékoztatott Pöszmet Tibor, a DE Sportiroda vezetője.

A délutáni edzéslehetőségek mellett Cardiowise mérést és testösszetétel vizsgálatot is végeztek a Sporttudományi Koordinációs Intézet és az UniFit munkatársai.

- Speciális Cardiowise eszközökkel mértük fel a jelentkezők állóképességét, majd személyre szabott tanácsokat adtunk az ideális cardio-edzésekhez. Az ügyféltérben pedig testösszetétel vizsgálatokon vehettek részt az érdeklődők, akik így megismerhették a szervezetük testzsírszázalékát, testizomtömegét, a testükben lévő víz mennyiségét, a csonttömegüket – sorolta Balogh Tamás, az UniFit vezetője.

Aki kérte, annak azt is kiszámolták a szakemberek, hogy melyik metabolikus korban jár. Ez alapján az érdeklődők megtudhatták, hogy szervezetük hány éves ember testének felel meg.

Sajtóiroda-TB