Ismét top 10-ben a Kossuth Gyakorló

2019. október 08. - 15:21 Hat évfolyamos képzésével az ország kilencedik legjobb középiskolája lett a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája a legjobbiskola.hu ranglistáján. Az intézmény négyéves képzése az előkelő tizenharmadik helyen zárt.

A most megjelent középiskolai rangsor összesen ezer intézmény négy-, hat- és nyolcévfolyamos képzését rangsorolta együtt és külön-külön is az elmúlt öt év érettségi és kompetenciafelmérési eredményei alapján. Így komoly segítség lehet a felvételi előtt álló diákoknak és szüleiknek.

A Kossuth Gyakorló hatévfolyamos képzése az elmúlt évhez hasonlóan ismét a legjobb tíz közé került, az összesített listán a kilencedik helyen szerepel. Szintén kiemelkedő az iskola négyévfolyamos képzése, amely ugyancsak megismételve tavalyi sikerét, az összesített rangsorban a tizenharmadik helyezést érte el.

- Gimnáziumunk évről évre stabilan jelen van hazánk legjobbjai között. A fenntartó Debreceni Egyetem büszke erre a szép eredményre, és továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy gyakorlóiskolái a legmagasabb színvonalú felkészülést biztosítsák diákjainak a továbbtanuláshoz, ezáltal az országos elitben legyenek – hangsúlyozta a rangsor kapcsán Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese.

A Kossuth Gyakorló sikerét jól mutatja, hogy még a ranglistán szereplő századik iskola is magasan az országos átlag felett teljesít.

- A rangsor alátámasztja, hogy azok a folyton megújuló oktatási módszerek és a gyerekeket támogató tehetséggondozó programok, amelyekben mi hiszünk, azok valóban eredményesek. Mindezek alapja a tanáraink és diákjaink közös munkája, együtt gondolkodása, amelyhez a szülők bizalma társul. A lista készítői a tanulók alkalmazó tudását mérték fel, így jól látható az is, hogy a Kossuth Gyakorló nem mechanikus ismereteket gyötör a tanulók fejébe, hanem valóban használható tudást nyújt számukra – tette hozzá Futóné Monori Edit igazgató.

Az iskola iránt érdeklődő általános iskolások és szüleik november 5-én és 6-án személyesen is megismerkedhetnek az intézmény programjával, tanáraival, egyedülálló környezetben elhelyezkedő épületével. A nyílt napok részletes programjai ide és ide kattintva érhetők el. 

A továbbtanulók döntését a rangsor is plusz információkkal segíti, hiszen külön kiemeli a legsikeresebb érettségi tárgyakat az országos átlaghoz viszonyítva. Így a diákok kiválaszthatják, melyik középiskolában van esélyük a legjobb eredményt elérni, abból a tantárgyból, amiből később felvételizni szeretnének.
A teljes lista ide kattintva elérhető.

Sajtóiroda-TB