Nagyszerű debreceni derbik jönnek

2019. szeptember 27. - 12:55 Szombaton az egyetem kosárlabdázói is elkezdhetik a bajnoki pontok gyűjtögetését, hazai találkozóval indul az NB I/A-s bajnoki szezon. Szintén Debrecenben játszanak a női és a férfi futsalosok valamint a jégkorongozók és a focisták is.

Kosárlabda – a Kaposvár ellen kezdenek
Szombaton nekivág a 2019-20-as szezon küzdelmeinek a DEAC kosárlabdacsapata. Az együttes az első fordulóban a nyáron jelentős átalakuláson átesett Kaposvári KK-t fogadja 19 órától az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Kovács Adrián vezetőedző a DEAC stílusával kapcsolatban elmondta, gyors és agresszív kosárlabdát szeretne játszatni csapatával.

- Idén csapatszinten több minőségi játékos áll rendelkezésünkre, ez pedig különböző opciókra ad nekünk lehetőséget mind támadásban mind védekezésben. Szeretnénk egy agresszív kosárlabdát játszani, az elképzelésünk egy gyors-vidám játék, ami intenzív védekezéssel párosul – mondta a 26 éves tréner.
Fontos információ, hogy kosaras bérletvásárlásra hétköznapokon 9 és 17 óra között van lehetőség a DEAC Dóczy utcai irodájában, a találkozó előtt ezúttal csak jegyet tudnak váltani a szurkolók.

Jégkorong – nehéz tripla
Kőkemény napoknak néz elébe a DEAC jégkorongcsapata péntektől jövő szerdáig. Az egyetemi legénység a hét utolsó munkanapján, 18 órától az UTE, hétfőn ugyanekkor a Csíkszereda, míg szerdán 18:30-tól a címvédő Ferencváros együttesét fogadja a Debreceni Jégcsarnokban Erste Liga találkozón.

Futsal – a forduló meccse
A Debreceni Egyetem női futsalosai zsinórban negyedik győzelmüket arathatják az élvonalban, ehhez a második helyen álló TFSE-Szertarsport.hu csapatát kellene felülmúlniuk. A DEAC-drukkereknek érdemes lesz kilátogatniuk a DESOK-ba szombaton 19 órától, hiszen két éremesélyes alakulat méri össze az erejét. Kósa Viktória, a DEAC játékosa szerint Pádár kikapcsolása lesz a kulcskérdés.

- Nehéz lesz Anita semlegesítése, de nem lehetetlen feladat. Többször játszottam már ellene, így tisztában vagyok vele, hogy jól tartja a labdát, és váratlan lövéseivel meglepetést tud okozni. Hétvégi ellenfelünk a nyáron megerősödött, a keretben sok olyan játékos szerepel, aki az előző idényben bajnoki címet szerzett a Hajdúböszörménnyel. Szoros, kiegyenlített mérkőzésre számítok – mondta a futsalos lányok kapusa.
Kisebb szünet után folytatódik a küzdelem a férfi futsal NB I-ben. Elek Gergő együttese a legutóbbi két meccsét elvesztette, javítani a Rubeola ellen lehet a DESOK-ban hétfőn 18.30-tól. A csömöriek négy meccsükből egyet húztak be, háromszor pedig vereséget szenvedtek.

Floorball – rangadóra utaznak
Szombaton az első idegenbeli túrájára indul a DEAC OB I-es floorballcsapata. Nyisztor Szabolcsék a sikeres, hazai rajt után a Phoenix Wizards otthonába látogatnak. A találkozó szombaton 12:15-kor kezdődik Törökbálinton.

Labdarúgás – derbi az ötödik ellen
Futballistáink a Magyar Kupa skalp után rangadót vívnak a bajnokságban, a veretlen Jászberény vizitál a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban vasárnap 16 órától. A csapat egyik gólfelelőse, Bíró Péter úgy véli, a kupabravúr óriási lökést adhat a legénységnek.

- A Jászberény jó formában van, ennek ellenére hazai pályán nem is lehet más célunk, mint a három pont begyűjtése. Szerintem ellenfelünk is bátran felvállalja a támadásokat, így izgalmas összecsapás kerekedhet ki a vasárnap délutáni derbiből – mondta Bíró Péter, aki az NB III. Keleti csoportjában öt gólt termelt eddig idén.
A megye I-ben a DEAC II. a Derecskével méri össze tudását szombaton 15 órától a Böszörményi úti campuson. A DASE szintén ott fogadja a Hajdúnánást vasárnap 15 órától.

Kézilabda – kisvárdai küldetés
A sikeres debreceni bemutatkozás után újra vendégként lép pályára DEAC férfi kézilabdacsapata. Bíró Imre „fiai” szombaton 16 órától az egy-egy győzelemmel és vereséggel a 10. helyen állomásozó Kisvárda otthonában teszik tiszteletüket.

DEAC/PKZs.