Szombati meccsdömping

2019. szeptember 20. - 12:20 A DAB otthonában gyűjtheti tovább az Erste Liga pontokat az egyetem jégkorong együttese. A tavalyinál eggyel magasabbra teszi a lécet, OB I-es bajnoki érmet szeretne a hazai pályán kezdő DEAC floorball legénysége. Szombaton a megerősödött kézicsapat is bemutatkozik a DESOK-ban.

Floorball – Komárom ellen kezdenek
Második élvonalbeli évadát kezdi a DEAC floorballcsapata szombaton a DESOK csarnokban. A fiúk a nyitányon az SZPK Komárom együttesét látják vendégül 14 órától. A nyáron Hoffmann Tamás és Praznovszky Pál csatlakozott a cívisvárosiakhoz. Mindketten fiatal, agilis játékosok, akik akár a holtpontokon is át tudják lendíteni a srácokat.A szombati szezonrajt és a teljes évad elé egyaránt bizakodóan tekintenek a DEAC játékosai, akik idén a dobogót célozták meg. A csapatkapitány, Varga Gergő szerint Hoffmannal sokat erősödött a keret, segíthet céljaik elérésében.

– Tamás nagyon fontos játékosa lesz a csapatnak. Döntő pillanat specialista: nem hatgólos vezetésnél lő még hármat, hanem döntetlennél lő egyet a végén. Ez nagyon fontos nekünk. Vannak jó kapusaink, és a bravúros tavalyi keret nagy részére is számíthatunk. Kimondottan bizakodó vagyok a szezonnal kapcsolatban – mondta a "cséká".

Jégkorong – veretlenek csatája
A nyáron alaposan megerősödött a DAB, amely a DEAC-hoz hasonlóan dupla sikerrel kezdte az új Erste Liga szezont. Egyikük veretlensége biztosan megszakad péntek este, hiszen 18 órától Dunaújvárosban találkoznak a felek. A meccs külön pikantériája, hogy a nyáron élénk volt a jövés-menés a Dunaújváros-Debrecen „útvonalon”, többek között a cívisvárosi közönségkedvenc, Kovács Bronson és a pontkirály Hugo Turcotte is ott kötött ki. Az egyetemi csapathoz érkezett viszont a rutinos védő, Mestyán István, aki szerint döntő lehet a minél kevesebb kiállítás és a gyorsaság is.

– Remélem, hogy tudjuk majd használni a sebességünket, ami úgy gondolom, hogy nagy előnyünk lehet. A siker kulcsa péntek este, hogy mind az öt pályán lévő játékosunknak nagyon szűken kell védekeznie, a csatároknak mindenképpen vissza kell majd érniük, a védekező harmadban pedig minél kevesebb időt kell hagynunk az ellenfél támadóinak – mondta a DEAC hátvédje.
Hétfőn újabb idegenbeli meccs következik majd a Vasas otthonában szintén 18:00 órától. Utóbbi derbit az m4sport.hu élőben közvetíti.

Futsal - tripláznának
A Debreceni Egyetem két sikerrel az NB I-es tabella élén álló női futsalosai a hét utolsó napján a Hajdúböszörménnyel csapnak össze idegenben. A meccs 13:30-kor kezdődik a Városi Sport- és Rendezvényközpontban. A „szomszédvár" az előző szezonban bajnoki címet ünnepelhetett, de az aranyérmet szerző játékosok közül többen búcsút intettek a DEAC aktuális vetélytársának. Czégény Zsuzsanna szerint a változások ellenére sem becsülhetik alá a böszörményi együttest. A rutinos játékosnak azért is lesz érdekes a találkozó, mert korábban megfordult a HTE egyletében.

- Stabilan védekezik a Böszörmény, nehéz lesz feltörni a falukat. A nyáron két edzőmeccset is játszottunk velük, ezeken a találkozókon sem adták olcsón a bőrüket. Tiszteljük a hajdúböszörményieket, hiszen nem véletlenül nyerték meg korábban három alkalommal a pontvadászatot – nyilatkozta a megyei rangadó előtt Czégény.
Kézilabda – debütálás Debrecenben
Hazai pályán is bemutatkozik a DEAC átalakult és megerősödött férfi kézilabdacsapata. Az egyetemi legénység a Szolnokot fogadja szombaton 18 órától a DESOK-ban, az NB II. második fordulójában. Bíró Imre tanítványai idegenbeli döntetlennel, míg hétvégi ellenfelük hazai pályán elért egy gólos sikerrel indították a bajnoki szezont.

Labdarúgás – tévés kupameccs
A Debreceni Egyetem labdarúgói szombat este a Magyar Kupában bizonyíthatnak. Az idén 100. születésnapját ünneplő DEAC a Csákvár ellen teheti le a névjegyét, a két gárda mérkőzése szombaton 19 órakor kezdődik a Nagyerdei Stadionban. Kondás Elemér játékosai ország-világ előtt bizonyíthatnak, hiszen az összecsapást az M4 Sport közvetíti. A belépés díjtalan.
A megyei első osztályban a DASE a Sárrétudvari vendége lesz szombaton 15 órától, míg a DEAC II. vasárnap ugyanebben az időpontban Nyíradonyban teszi tiszteletét.

DEAC/PKZs.