A közbeszerzések aktualitásai

2019. szeptember 18. - 15:50 Közbeszerzési szakembereknek szervezett konferenciát kedden a Debreceni Egyetem. A több mint 100 résztvevő információt kaphatott a közbeszerzési eljárások ellenőrzésével kapcsolatos újdonságokról és megismerhette a szabályozás új elemeit.

 „A közbeszerzések ellenőrzési gyakorlata” című konferencia találkozási alkalmat kívánt teremteni az érdeklődőknek, a szakembereknek és a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadóknak, akik a rendezvényen olyan témákról és tapasztalatokról hallhattak, amelyek a hazai és uniós források felhasználásával megvalósított közbeszerzések ellenőrzése során merülnek fel.

A konferencián előadást tartott az ellenőrzési gyakorlat irányelveiről  Kretter Diána, a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeletért felelős helyettes államtitkára.

Borné Lampert Andrea, a Debreceni Egyetem általános kancellár-helyettese megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a közbeszerzési eljárások sikeres lefolytatása kulcskérdés az európai uniós alapokból finanszírozott, 2014-2020-as pályázati ciklus operatív programjainak megvalósítása szempontjából.

- A közbeszerzések szabályos lebonyolítása egyben az uniós források felhasználásának feltétele is, ezért kiemelten fontos, hogy a szakemberek első kézből kapjanak tájékoztatást az ellenőrzési eljárásokat érintő újdonságokról- mondta Borné Lampert Andrea.

A rendezvényen részt vett Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság főtitkára, aki a hatóság szerződés-ellenőrzési tevékenységét ismertette.

A keddi eseményen előadást tartott Kéri Zoltán, a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeletért Felelős Helyettes Államtitkárságának főosztályvezetője, Nyíri Szabina, a Közbeszerzési Hatóság főosztályvezetője, valamint Paróczai Bernadett, a Közbeszerzések Tanácsának tagja, a DMJV Polgármesteri Hivatal Közbeszerzési osztályvezetője is.

Sajtóiroda