100 év ünnepe

2019. szeptember 16. - 15:30 Centenáriumi gálaesttel kezdte a szezont a DEAC pénteken, az egyetem aulájában, ahol megemlékeztek az alapító elődökről is. Az évadnyitó ünnepségen díjakat is átadtak a klub vezetői.

Az idén 100 éves Debreceni Egyetem Atlétikai Klub elnöke, Jávor András köszöntőjében kifejtette, hogy az elért sikerek többek között az egyetemi- és a klubvezetés szellemiségének, az erős sporttudományi háttérnek és a folyamatosan fejlődő sportinfrastruktúrának köszönhetők.

Szilvássy Zoltán rektor a klub alapításában az együttműködés jelentőségét emelte ki az egyházak, az ipar, a város és az egyetem között, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a kooperativitásnak ma is nagy jelentősége van a DEAC eredményességében.

Bács Zoltán kancellár beszédében megemlékezett a klub alapítóiról, majd elmondta, hogy a 2000-es egyetemi integráció után öt év kellett ahhoz, hogy az intézmény felállítsa azt a sportstratégiát, amelynek köszönhetően a DEAC ma virágkorát éli.
Az ünnepségen Papp László polgármester arról beszélt, hogy a 100 éves klub igazán különleges, egyedi arculatot ad Debrecennek, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár pedig lenyűgözőnek nevezte azt a koncepciót, melynek köszönhetően 23 szakosztály, 148 csapatának csaknem 2700 igazolt versenyzője kapcsolódik valamilyen formában a DEAC-hoz.
A gálaesten centenáriumi emlékplakettet adományoztak azoknak, akik sokat tettek a DEAC-ért.

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője különleges ajándékkal érkezett a 100 éves egyetemi klubhoz.  A centenárium tiszteletére készített Nemzeti Sport címlapot adott át Lóczi Lászlóné Kovács Marianna ügyvezetőnek és Jávor András klubelnöknek.
A teljes cikk a DEAC honlapján (http://www.deac.hu/hirek/egyeb/1437/100-v-nnepe) olvasható.
 

Sajtóiroda