Kínai kapcsolat

2019. szeptember 13. - 10:54 Együttműködést igazoló plakettet kapott a Kínai (Fujian) - Magyar Gazdasági és Kereskedelmi Konferencián a Debreceni Egyetem. A tábla szerint a DE a Fujian Chuanzheng Communications College kínai intézménnyel működik együtt.

Az ország délkeleti partjainál fekvő tartományt, az ősi selyemút kiindulópontját csütörtökön a fővárosban, a Kínai (Fujian) - Magyar Gazdasági és Kereskedelmi Konferencián mutatták be az érdeklődőknek. Fujian tartomány Kína egyik leginkább növekvő, versenyképes tartománya, fő üzleti mutatói meghaladják az országos értékeket, 8,3%-os GPD-növekedésével első a tartományok között.

A Debreceni Egyetem első hazai felsőoktatási intézményként csatlakozott a kínai Egy övezet, egy út kezdeményezéshez, júniusban stratégiai megállapodást kötött a kínai érdekeltségű Morgan Star Group a kínai diákok számának növeléséről, oktatásról, kutatásról és gazdaságfejlesztésről. Ehhez kapcsolódva indult most el az együttműködés a Fujian Chuanzheng Communications College és a Debreceni Egyetem között.

A biotechnológia, az orvostudomány, az elektronika, a gépgyártás, a járműipar, valamint az ezekhez kapcsolódó oktatási és kutatási területeken tervez együttműködést a Debreceni Egyetem és Kína egyik legdinamikusabban fejlődő része, Fujian.

Sajtóiroda - TPL