Kezd a jégkorong- és a kézicsapat is

2019. szeptember 13. - 12:17 Hétvégén kezdődik a szezon a DEAC férfi kézilabdázói és jégkorongozói számára. Előbbi idegenben, utóbbi hazai pályán kezdheti gyűjteni a bajnoki pontokat. Először szerepel hazai közönség előtt az NB I-es női futsalcsapat is.

Jégkorong – rajt dupla meccsel

DEAC – Fehérvári Titánok összecsapással kezdődik az Erste Liga alapszakasza vasárnap 18:30-kor a Debreceni Jégcsarnokban a klub jubileumi, 100. évének jegyében. A Debreceni Egyetem bajnoki bronzérmes együttese a tavalyihoz hasonló célokkal, vagyis első körben a biztos rájátszásba kerülésért, a középszakasz felsőházáért lép pályára a sorozatban. Másnap újabb meccs következik. A tavalyi negyeddöntős rivális, a GYHK látogat a cívisvárosba, ez a mérkőzés hétfőn 18:30-kor kezdődik. Berta Ákos csapatkapitány a Titánokat fiatal, hajtós csapatnak írta le.

- El is mondták a legutóbbi sajtótájékoztatón, hogy szinte kicserélődött az egész csapat, sok új ember jött fel hozzájuk a juniorból. Tehetséges játékosokból állnak, kiváló az utánpótlásképzésük és mindenki meg akarja mutatni, hogy helye van a nagycsapatban, az EBEL-es Fehérvárban, így biztos nem lesz könnyű mérkőzés. A Gyergyó ellen a tavalyi, hétmeccses negyeddöntő nem volt könnyű, s úgy érzem, hogy mint minden csapat, ők is tovább erősödtek. Talán egy magasabb polcról válogatták össze azokat a légiósokat, akik a húzóemberek lehetnek. Így nem lesz könnyű dolgunk, de mindkét meccsen hazai pályán játszunk, és győzni szeretnénk – mondta a rutinos támadó.

Futsal – hölgyek hazai pályán

Hazai közönsége előtt is bemutatkozik az élvonalban a nagyszerűen rajtoló női futsal együttes. Az elődöntős álmokat szövögető lányok szombaton 19 órától az Astra csapatát fogadják a DESOK-ban. A magyar válogatott Krascsenincs Csilla néhány hónapja még az aktuális ellenfelet erősítette, így azt is elmondta a deac.hu-nak, hogy mennyire lesz számára speciális ez a bajnoki.

- A tavalyi együttes gyakorlatilag teljesen kicserélődött, a korábbi csapattársaim zöme nagypályán szerepel idén, így ugyanolyan meccs lesz a szombati, mint a többi. Bizakodva várom az összecsapást, az optimizmusomat a heti edzésmunka is táplálja. Tudjuk, hogy az ellenfélnél válogatott játékosok szerepelnek, de nekünk elsősorban a saját játékunkra kell összpontosítanunk. Szeretnénk itthon tartani a három pontot. Bízunk benne, hogy sok szurkoló lesz majd a DESOK-ban. Hogy miért érdemes kilátogatniuk a drukkereknek a csarnokba? Ez lesz a DEAC idei első élvonalbeli meccse Debrecenben, egy erős csapat érkezik hozzánk, vagyis valószínűleg izgalmas mérkőzés előtt állunk - nyilatkozta Krascsenics Csilla.
A férfi csapat ezúttal Dunaújvárosban próbál újabb bravúrt elérni. A Dunaferr-Debrecen NB I-es találkozó pénteken 19 órakor kezdődik.

Labdarúgás – lesz-e hatodik?

Már sorozatban a hatodik sikerét arathatja a DEAC NB III-as labdarúgócsapata hétvégén. Ehhez a Tiszaújvárost kellene legyőzni vasárnap 16 órától, idegenben. A megye I-ben a DEAC II. a Monostorpályit fogadja szombaton 15:30-tól a Dóczy utcán, a DASE pedig Hajdúhadházon próbál szerencsét vasárnap ugyanekkor.

Kézilabda – kezdésnek Kazincbarcika

A jégkorongozók mellett a DEAC férfi kézilabdázói is ezen a hétvégén kezdik a pontvadászatot. Bíró Imre legénysége szombaton 18 órakor a Kazincbarcika vendégeként ugrik neki az NB II. Észak-keleti csoport küzdelmeinek. A cél visszajutni az NB I/B-be, hangsúlyozta a felkészülés folyamán Bíró Imre vezetőedző.

- A Kazincbarcika tipikusan kellemetlen ellenfél, sokáig támad, várja a védelem apró figyelmetlenségét, elalvását és közbe lövésekkel, a beálló megjátszásával igyekszik helyzeteket teremteni, gólt elérni. Tartós figyelemmel, fenntartott koncentrációval megtöltött masszív védekezéssel, abból indításokkal, a felállt fal ellen pedig szélesen, nagy lendülettel, ritmusváltással szeretnénk játszani – vázolta elvárásait a rutinos tréner a szezon első meccse előtt.

Kosárlabda – az Olajjal edzenek

A Szolnoki Olaj csapatát fogadja edzőmérkőzésen a DEAC kosáregyüttese. A szurkolók számára díjtalan találkozó szombaton 17 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

DEAC/PKZs.