2500 gólya táborozott az egyetemen

2019. szeptember 10. - 10:25 Campusbejárások, tájékoztatók, csapatépítő feladatok, élményfürdőzés, vetélkedők, túrák, koncertek. Idén is népszerű volt a Debreceni Egyetem gólyatábora. Az elsősök a sportnapon a DEAC szakosztályait is megismerhették.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata két turnusban, augusztus 26-a és szeptember 6-a között rendezte meg az idei gólyatábort.

Az elsőévesek megismerkedhettek csoport- és szaktársaikkal, csoportvezetőiktől, illetve a felsőbb évesektől pedig hasznos tanácsokat kaphattak az egyetemi élethez.

Idén újdonság volt, hogy a DEAC alapításának 100. évfordulója alkalmából közös sportnapot is szerveztek, ahol a táborozók megismerhették a DEAC szakosztályait és a sportágakat ki is próbálhatták.

A gólyák a tábor utolsó estéjén borkóstolóval egybekötött tűzijátékkal ünnepelhették meg, hogy a Debreceni Egyetem hallgatói lettek.

A tanév szeptember 8-án, vasárnap az ünnepi szenátusi üléssel elkezdődött. Szeptember 18-án pedig ismét megrendezik az intézmény egyedülálló stadionshow-ját, a yoUDay-t, amelyre 25 ezer látogatót várnak.

A gólyatáborról részletesebben olvashatnak a DEHÖK honlapján: http://dehok.unideb.hu/telthazas-golyatabor/

Sajtóiroda