Szép siker a nyitányon

2019. szeptember 09. - 14:02 5-2-es győzelmet aratott a Tolna-Mözs otthonában a DEAC NB I-es női futsalcsapata a 2019-2020-as szezon első körében. Háromból három meccset nyertek az egyetem labdarúgócsapatai, nem sikerült viszont az újabb bravúr a férfi futsalosoknak.

Futsal – kiváló kezdet

A Debreceni Egyetem női futsalosai a Tolna-Mözs otthonában kezdték szereplésüket az élvonalban. Ez együttes újoncként vágott neki a pontvadászatnak rögtön egy idegenben aratott sikerrel, 5-2-re verték az előző idényben a Magyar Kupában ezüstérmet szerző ellenfelet. A DEAC-ban Horváth Viktória és Krascsenics Csilla is duplázott, Pócsik pedig egyszer volt eredményes. A találkozóról Üveges Katalin játékos-edzőt kérdezte a deac.hu. 

- Mindent figyelembe véve az eredménnyel és a játékkal egyaránt elégedett vagyok. Le a kalappal a lányok előtt, profin lehozták a mérkőzést. A győzelem remek visszaigazolás, hogy komolyan kell venni minket. Ha jól kezeljük ezt a diadalt, az hatalmas lökést adhat. Várjuk az Astra elleni összecsapást - nyilatkozta Üveges Katalin.

Nem sikerült a bravúr a férfi futsalosoknak a hétvégén. A fiúk az NB I. 3. fordulójában a Nyírgyulajt fogadták a DESOK-ban, a vendégek pedig 2-0-s győzelmükkel elvitték a pontokat Debrecenből.

Labdarúgás – háromból három

A Debreceni Egyetem futballistái zsinórban ötödik alkalommal diadalmaskodtak az NB III. Keleti csoportjában. Kondás Elemér legénysége vasárnap délután az újonc BSE együttesét múlta felül 4-1-re a Dóczy utcán. A fiúk újabb sikerünkkel ismét átvették a vezetést a táblázaton. A DEAC-ban Bárány duplázott, mellette Sidibe és Bíró is betalált a balassagyarmatiak kapujába. Kondás Elemér elárulta, hogy a BSE kellemetlen ellenfélnek bizonyult, ám csapata megérdemelt győzelmet aratott.

- Soltész János kiesése kisebb zavart okozott a szerkezetünkben. A bekapott gól után azok a taktikai elemek, amelyeket megbeszéltünk a meccs előtt, ültek. Ez a 4-1-es eredmény reális, bár nehéz dolgunk volt, hiszen a Balassagyarmat szervezetten és agresszívan játszott, de a helyzeteink megvoltak ahhoz, hogy ennyi gólt szerezzünk. A csereként beszálló futballistáink új lendületet adtak a csapatnak - összegzett a tréner.

A megye I-ben a DASE Kabán aratott 2-1-es győzelmet, míg a DEAC II. a Püspökladányt verte nagyon magabiztosan 5-1-re az Egyetem Sportközpontjában, szombaton.

Bérletek – várják a szurkolókat

Továbbra is kaphatóak a DEAC férfi futsal, jégkorong- és kosárlabdacsapatainak 2019-2020-as mérkőzéseire szóló bérletek a klub Business Irodájában, a Dóczy József utca 9. szám alatt. További részletek és nyitva tartás ezen az oldalon.

DEAC/PKZs.