Eredményes hétvége

2019. szeptember 02. - 12:24 Bravúrpontot szerzett a DEAC futsalcsapata a bajnoki címvédő MCFV ellen a bajnokság második körében. Három ponttal gazdagodtak az NB III-as labdarúgók és ugyanennyi gólt lőttek a jégkorongozók a Hokiklub Budapestnek edzőmeccsen.

Futsal – a bajnokot is megtréfálták

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a Veszprém legyőzése után a címvédő Mezei-Vill csapatával mérték össze tudásukat péntek este a DESOK-ban. A közönségszórakoztató mérkőzés 3-3-as döntetlennel zárult. Némi üröm az örömben, hogy a vendégek néhány másodperccel a vége előtt egalizáltak. A DEAC találatait Tóth Attila, Kántor Tamás és Szabó Lajos szerezte. Elek Gergő vezetőedző elmondta, a különböző korú játékosok remekül összecsiszolódtak.

- Úgy érzem, a rutinos és a fiatal játékosok jó egyveleget alkotnak. Az idősebbek irányt mutatnak az ifjaknak, akik meg is fogadják a tanácsokat. A meccs előtt azt kértem a srácoktól, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt. Szerintem ez a találkozó egy jó bizonyítási lehetőség volt a számunkra. Az eredmény meglepett, de a mutatott játék egyáltalán nem. Az ellenfél dolgát a talaj is kissé megnehezítette. Mindent figyelembe véve nincs bennem hiányérzet. Az újfaluiaknak szerencse is kellett ahhoz, hogy pontot tudjanak innen elvinni - mutatott rá a tréner.

Labdarúgás – újabb pontok zsebben

A Debreceni Egyetem labdarúgói az NB III. ötödik fordulójában a sényőiekkel csaptak össze. A vasárnapi mérkőzésen sem tört meg Kondás Elemér legénységének a lendülete. A DEAC 2-1-es győzelmet aratott idegenben. A három pont megszerzéséből oroszlánrészt vállalt Sidibe Ibrahima, aki duplázott. Együttesünk öt forduló alatt 13 egységgel gazdagodott a bajnokságban, továbbra is veretlen, s jelenleg a második helyen áll.
A megye I-ben a DEAC II. a Hajdúböszörménytől szenvedett 4-0-s vereséget, míg a DASE hazai környezetben nem bírt a Derecskével, a vendég 2-0-ra diadalmaskodott.

Jégkorong – sikeres bemutatkozás

3-0-ra megnyerte első hazai felkészülési mérkőzését a DEAC jégkorongcsapata. A Hokiklub Budapest elleni találkozót péntek este rendezték a Debreceni Jégcsarnokban, a hazaiak közül Filbrandt, Kozma és Izacky talált be. Szeptember 4-én, szerdán újabb vendég érkezik a Derék utcára. 18:30-tól a Tipsport Ligás DVTK Jegesmedvék ellen játszik előkészületi találkozót a Debreceni Egyetem jégkorong legénysége. A belépés erre a találkozóra is díjtalan.

DEAC/PKZs.