Világbajnokok a Debreceni Egyetemen

2019. augusztus 27. - 12:09 Két számban is világbajnok lett a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu vb-n Bodonyi Dóra, a Debreceni Egyetem Szolnok Campusának hallgatója. A Fogorvostudományi Kar dékánja, Bágyi Kinga a The World Medical Tennis Society 49. világbajnokságán állhatott a dobogó tetejére.

Szenzációs teljesítménnyel zárta a szegedi kajak-kenu világbajnokságot Bodonyi Dóra, elsőként a női kajaknégyes tagjaként nyert aranyérmet 500 méteren. Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra egysége amellett, hogy világbajnok lett, egyúttal olimpiai kvótát is szerzett hazánknak a jövő évi tokiói olimpiára.

Bodonyi Dóra két órával később egyéniben is rajthoz állt, 5000 méteren. Elképesztő versenyzéssel, sorozatban harmadszor lett világbajnok ezen a távon. Az „5000 méter királynője” szeptemberben a második évét kezdi kereskedelem és marketing szakon, a Debreceni Egyetem Szolnoki Campusán.

- Nem egyszerű összeegyeztetni a versenyeket és a felkészülést a tanulással, ezt megtapasztaltam az elmúlt évben. Tudom, hogy a következő év sem lesz könnyebb, hiszen bár most megszereztünk az olimpiai kvótát, jövőre újabb válogató vár ránk. Ezért is tanulok levelezőn, ahol az oktatóimtól rengeteg segítséget kapok. Mindenképpen szeretném a diplomát megszerezni, mert gondolnom kell a sportkarrierem utáni életemre is – mondta a 25 éves kajakos.

A klasszis nem szeretne elszakadni a sporttól később sem, tervei szerint sportmenedzserként, tanácsadóként segítené majd a versenyzőket.

 

Világbajnoki aranyérmet, továbbá egy-egy ezüst- és bronzérmet is nyert Bágyi Kinga, a Fogorvostudományi Kar dékánja a teniszező orvosok világbajnokságán.

A 49. The World Medical Tennis Society bajnokságnak idén augusztusban a litvániai főváros, Vilnius adott otthont, ahol 29 nemzet több mint háromszáz versenyzője vetélkedett. A magyar résztvevők közül a sokszoros orvos-világbajnok, Bágyi Kinga volt a legeredményesebb. A DE FOK dékánja a 45+ női párosban az osztrák Bermoser oldalán a dobogó legmagasabb fokára állhatott, egyesben éppen ausztriai partnerétől kapott ki a fináléban, így ezüstérmet nyert, míg vegyes párosban Pongrácz Kristóf társaként bronzéremmel gazdagodott.

 

Fotó: MTI, tenisz-palya.hu

Sajtóiroda - MM, TH