Edzőképző konferencia az egyetemen

2019. augusztus 22. - 12:54 A Debreceni Egyetemen tartja edzőképző konferenciáját a Magyar Labdarúgó Szövetség. Mintegy 500 szakember vesz részt a csütörtöki elméleti és gyakorlati képzésen, melynek a Sporttudományi Oktató Központja és a Nagyerdei Stadion ad otthont.

-Nagyon fontos az egyetem harmadik missziós tevékenysége, a társadalmi szerep- és felelősségvállalás. A Sporttudományi Koordinációs Intézet esetében ez azt jelenti, hogy egyfajta regionális központként igyekszünk segíteni mindent, ami a sporttal kapcsolatos. Nem ez az első ilyen rendezvény a Debreceni Egyetemen. Korábban itt rendezték meg a Debreceni Futballegyetemet és Nemzetközi Kézilabda Kapusedzői Konferenciát is tartottak már a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktató Központjában – elevenített fel köszöntőjében Balogh László, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója.

Balogh László hozzátette: az egyetemen mintegy 800 hallgató vesz részt sporttudományi, illetve testkultúrával kapcsolatos képzésben. A szakember kiemelte az intézeti oktatói gárda teljesítményét, s megjegyezte: fontos, hogy ne csak a szakkönyvekből tanítsanak, ezért szoros együttműködést alakítottak ki „sportiparral”, a DVSC-vel és a várossal.

A Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtöki kreditpontgyűjtő konferenciáján Sisa Tibor, az MLSZ edzőképzési igazgatóhelyettese tartott előadást a résztvevőknek a DESOK-ban.

Az elméleti oktatás után, a gyakorlati képzést a Nagyerdei Stadionban tartották.

Sajtóiroda - CzA