Több milliós adomány a Campuson

2019. július 19. - 11:57 Hétmillió forint gyűlt össze a Campus Fesztivál csütörtöki nyitófogadásán. A pénzből debreceni szociális intézményeket támogatnak. Az idei fesztiválon a Debreceni Egyetem 30 tudományos standdal és 40 színpadi programmal várja a résztvevőket.

Az Egyetem Tér évek óta a fesztivál leglátogatottabb nappali rendezvényhelyszíne. A Debreceni Egyetem kancellárja a 12. Campus Fesztivál csütörtöki hivatalos megnyitóján azt mondta, reméli, hogy az idei rendezvény látogatócsúcsot hoz majd.

- Bízom abban, hogy a fesztivál ugyanolyan jól sikerül, mint az előző 11, és vasárnap arról tudunk beszámolni, hogy ez a Campus ismét sikeresebb volt, mint az előzőek. Úgy hallottam, hogy az elővételes jegyek száma alapján erre minden esély megvan – hangsúlyozta Bács Zoltán kancellár.

A megnyitón Szilvássy Zoltán rektor, Papp László polgármester, Kósa Lajos országgyűlési képviselő és Pál László, a fesztivál műszaki igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

A csütörtöki nyitófogadás bevételét idén is jótékonysági célra ajánlották fel a szervezők. A résztvevők 10 ezer forintos befizetéseiből több mint 7 millió forint gyűlt össze.

- A pénzből a fesztivál évek óta türelmes és jó „szomszédait”, a Pallagi úti idősek otthonát és a Nagyerdei körúton lévő csökkentlátók intézményét támogatjuk. A több millió forintos adomány többek között eszközfejlesztésre fordítják – ismertette Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató.

Miklósvölgyi Péter arra kérte a nyitófogadás résztvevőit, hogy lehetőségeik szerint további összegekkel támogassák az intézményeket, így összesen akár 10 millió forint is összegyűlhet azok fejlesztésére.

 

Az Egyetem Tér fotói:

https://unideb.hu/hu/tar/fotoalbumok?album=2327051&viewMode=date#/0

https://unideb.hu/hu/tar/fotoalbumok?album=2327513&viewMode=date#/0