Elismerés a legjobbaknak

2019. július 01. - 13:05 Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesült a Debreceni Egyetem négy oktatója, míg kiemelkedő tudományos munkájáért Pro Scientia Aranyéremmel jutalmazta az intézmény ugyancsak négy hallgatóját az Országos Tudományos Diákköri Tanács.

A Mestertanár Aranyérem kitüntetést azzal a céllal alapította több mint egy évtizede az Országos Tudományos Diákköri Tanács, hogy elismerje a kiemelkedő témavezetői és tudományos diákköri szervezői munkát, a minőségi felsőoktatás érdekében kifejtett tevékenységet.

Idén Mestertanár Aranyérem elismerésben részesült Madai Sándor, az Állam- és Jogtudományi Kar, Hajdu Lajos, a Természettudományi és Technológiai Kar, valamint Kappelmayer János és Tóth Attila, az Általános Orvostudományi Kar oktatója.

A Pro Scientia Aranyérmet az a hallgató nyerheti el, aki tanulmányai során az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújt, és arról pályamunkák, előadások, vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában számot ad. Az Aranyérem tehát nem egy-egy konferencián bemutatott előadást, pályamunkát ismer el, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniséget.

A díjat kétévente 45 pályázó kaphatja meg, akik közül ebben az évben négyen a Debreceni Egyetem hallgatói. Idén a Debreceni Egyetemről Pro Scientia Aranyéremben részesült Barna Fédra és Kerezsi Dóra a Gazdaságtudományi Kar, Csók Cintia, a Bölcsészettudományi Kar és Paládi Petra, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar hallgatója.

A Pro Scientia Aranyérmeket és a Mestertanár Aranyérmeket a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferenciát lezáró, a Magyar Tudományos Akadémián 2019 novemberében rendezendő ünnepségen vehetik át a díjazottak.

Sajtóiroda - BZs