Kórházi dolgozók elismerése

2019. június 27. - 10:28 A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház 25 szakemberét díjazták kiemelkedő munkájáért. A Kenézy-díjakat és a Főigazgatói Elismerő Okleveleket a szerdai Semmelweis-napi ünnepségen adták át. A rendezvényen kapták meg kinevezésüket az új főorvosok és adjunktusok.

Az anyák megmentőjeként emlegetett Semmelweis Ignác 1818. július 1-jén született. Ez a nap 1992 óta a magyar egészségügy napja. Az egyetemi kórház Semmelweis-napi ünnepségén Lampé Zsolt főigazgató megköszönte az intézmény dolgozóinak a betegek érdekében végzett áldozatos, kitartó és magas színvonalú munkáját.

- Ezeken az ünnepségeken gyakran vonnak párhuzamot Semmelweis Ignác élete, munkássága, az akkori nehézségek és a mai egészségügyi változások között. Most is megtaláljuk az egészségügy fejlődéséért elkötelezettek heroikus munkáját, néha egészen apró fejlesztések eléréséért is - hangsúlyozta Lampé Zsolt.

A főigazgató hozzátette, hogy az elmúlt hónapokban a napi munka mellett az egyetemi integráció miatt megváltozott új folyamatok, eljárásrendek jelentették a legnagyobb kihívást.

- Az integráció óta eltelt két évben olyan változások is voltak a kórház életében, amikre nem mindig voltunk felkészülve, de igyekszünk küzdeni az elénk kitűzött célok megvalósításáért. Reménykedve végezzük a közös munkánkat. Az elmúlt években a magyar egészségügy viharai közepette mindig helyt tudtunk állni és példát tudtunk mutatni, most is ezt próbáljuk tenni – mondta az intézményvezető. 

Az ünnepi köszöntő után átadták a Kenézy-díjat és a Főigazgatói elismerő okleveleket a kiemelkedő szakmai munkát végző dolgozóknak. A kórház Gyermek-és Ifjúságpszichiátriai Osztályának nyújtott segítségért és támogatásért pedig Mecénás Díjat vehetett át a Britsh Telecommunications képviselője.
A Semmelweis-napi ünnepségen kapták meg szakmai előléptetésüket azok a szakorvosok is, akik főorvosi vagy adjunktusi kinevezésben részesültek. 

Sajtóiroda - CzA

Dokumentumok: