Az esélyegyenlőség jegyében

2019. június 12. - 12:23 Egyszeri, 100 ezer forintos illetménykiegészítésben részesíti a Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv komplex bizottsági véleményével rendelkező megváltozott munkaképességű dolgozóit a Debreceni Egyetem. Az erről szóló kancellári körlevél június 3-án jelent meg.

A juttatásra azok a megváltozott munkaképességű dolgozók jogosultak, akik hosszabb ideje az egyetem közalkalmazottai, és 2019. január 1-től vállalták fel tartós betegségüket. Rendelkeznek, és a felhívást követően eljuttatják a Megváltozott Munkaképességűek Szolgáltató Központjában az erről szóló hivatalos igazolást Bodnár Istvánné rehabilitációs foglalkoztatási referenshez (bodnar.istvanne@unideb.hu, telefon 73574).

A Debreceni Egyetem vezetése fontosnak tartja a megváltozott munkaképességű munkatársak foglalkoztatását, hiszen – mint ez a körlevélben is olvasható – nem az elveszített, hanem a megmaradt munkaképesség az, amely megfelelő odafigyeléssel, a munkakörülmények alakításával bármely munkakör ellátására alkalmassá teheti a megváltozott munkaképességűeket.

A Debreceni Egyetem jelenleg 95 megváltozott munkaképességű közalkalmazott dolgozót foglalkoztat, ezt a számot szeretné a jövőben növelni az intézmény vezetése.

Sajtóiroda - BZs
 

Dokumentumok: