Győzni mennek

2019. május 24. - 11:57 Az év egyik legfontosabb rangadójára készül a DEAC férfi futsalcsapata. Az együttesnek nyernie kell Csömörön, akkor játszhat a bajnokság ötödik helyéért. Debrecenben lépnek pályára a futsalos lányok, és „vendégségbe” megy a labdarúgócsapat, valamint az amerikai focisták is.

Futsal – a képlet egyszerű

Egy igazi ki-ki meccsre utazik a DEAC NB I-es férfi futsalcsapata hétfőn. A 18:15-kor kezdődő, Csömör elleni derbi tétje az A-csoport 3. helye. Ha a DEAC nyer, megszerzi ezt a pozíciót, ezzel együtt pedig a lehetőséget is az élvonal ötödik helyére. A döntetlen már a Csömörnek kedvezne. Elek Gergő vezetőedző bizakodva tekint a meccs elé.

- A célunk ismert. Úgy gondolom, jó formában vagyunk, az Újváros ellen az idény egyik legjobb játékát mutattuk be. Sőt, visszatér Kondás és Faragó. Annyi bevethető, száz százalékos játékos lesz, mint amennyi régen volt, csak a hosszabban sérültek fognak hiányozni. Parkettán játszunk, ami nem nekünk kedvez, de készülünk erre is. Itt már a játék nem igazán érdekel, csak az, hogy nyerjünk, ez az egyetlen célunk – mondta az év egyik legfontosabb találkozója előtt a tréner.
Az NB II-es női csapat Debrecenben gyűjtögetheti tovább a pontokat. Vasárnap 17 órától az ELTE-BEAC vendégeskedik a DESOK-ban felsőházi találkozón.

Labdarúgás – a sereghajtó Sajóbábony következik

A DEAC labdarúgóira még két forduló vár az NB III. keleti csoportjának idei szezonjából. Sáfár László tanítványai az előző négy játéknapon a begyűjthető 12 pontból 10-et szereztek meg, a jó szériát pedig a Sajóbábony otthonában folytatnák vasárnap 17.30-tól. A hétvégi ellenfél az utolsó a tabellán, s már biztosan búcsúzik a harmadosztálytól. A DEAC novemberben ráadásul igen magabiztosan, 5-1-re nyert ellene. Bíró Péterék hajtós meccsre készülnek.

- Szeretnénk három ponttal gazdagodni, mivel minél előrébb akarunk végezni a táblázaton. Nem tudom, hogyan reagálnak a sajóbábonyi játékosok az MLSZ döntésére, amivel négy pontot levontak tőlük, de nekünk a saját dolgainkkal kell foglalkozni. Hogy milyen emlékeim vannak az őszi meccsről? Először szereztem három gólt egy találkozón az NB III-ban, így mindenképpen jó szívvel gondolok vissza arra a találkozóra – nyilatkozta a gólerős támadó, Bíró.

Megye I-es egyleteink szintén kétszer játsszanak még a zárásig. A 10. helyen tanyázó DEAC II. Vámospércsen térhet vissza a győztes útra, az ütközet szombaton 17 órakor kezdődik. A DASE a Hajdúnánást fogadja a Dóczy József Egyetemi Sportközpontban vasárnap 17 órától.

Amerikai futball – előre a második sikerért!

A DEAC Gladiators egy nagyobb szünet után folytatja szombaton a bajnokságot. A Debreceni Egyetem amerikaifutball együttese a Dabas Sparks otthonába látogat, ám nem vár könnyű túra a cívisvárosiakra a Divízió I-ben. A Sparks-nak van egy rossz sorozata, amelyet szombaton megtörne, ugyanis még nem tudott nyerni a Gladiators ellen. Nemcsak az érettségizők és a sérültek távolléte, de sokszor az elmúlt hetek szeszélyes időjárása is befolyásolta az edzéseket – mondta a meccs előtt Hanász Róbert vezetőedző.

– Ettől függetlenül igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni a Sparks elleni meccsre. A Dabas egy főleg futójátékra építő együttes. Úgy gondolom, a játékuk fekszik nekünk, és a védelmünk fel van készülve erre. Óvatosnak kell lennünk, mert attól függetlenül, hogy ligaújoncok, okozhatnak meglepetést. De mi nem szeretnénk, hogy ezt ellenünk tegyék meg – mondta a szakvezető. A Sparks-Gladiators összecsapás szombaton 14 órakor kezdődik Dabason.

DEAC/PKZs.