Debrecen Drive – minden, ami gurul

2019. május 08. - 16:42 A Debreceni Egyetem járműiparhoz kapcsolódó képzéseit és kutatásfejlesztési tevékenységét is megismerhetik az érdeklődők Debrecen új járműipari seregszemléjén. A Debrecen Drive május 25-én és 26-án várja a látogatókat a Nagyerdei Stadionban és környékén.

Kerékpárral, seegway-jel, triciklivel, versenyautóval, speciális tehergépkocsival és kamionnal gurulva érkeztek a résztvevők a legújabb nagyrendezvény, a Debrecen Drive május 8-ai sajtótájékoztatójára.

A szervező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, Miklósvölgyi Péter felidézte, hogy a korábbi évek szeszélyes tavaszi időjárása miatt úgy döntöttek, hogy az eddig márciusban tartott utazási vásárt és autókiállítást az idei évtől külön programként rendezik meg.

- A Debrecen Drive a városban egyre meghatározóbb szerepet játszó járműipari szektor valamennyi szereplőjének teret ad a bemutatkozásra. Egy olyan komplex rendezvényt akartunk szervezni, amely nemcsak az autórajongóknak, de a család minden tagjának és a szakmai közönségnek is kínál látnivalót – hangsúlyozta Miklósvölgyi Péter.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja szerint öt évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hogy fejlődésnek indul a városban a járműipar, s autóipari csúcsvállalatok települnek Debrecenbe. Hozzátette: a Debreceni Egyetem örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez, az esemény szakmai, tudományos részét az intézmény szervezi. Miniszteri, államtitkári szintű előadásokat hallhatnak és megismerhetik az intézmény kapcsolódó képzéseit, valamint kutatásfejlesztési tevékenységét is az iparág iránt érdeklődők. A járműipar jövője és a magyar gazdaság című szakmai tanácskozáson a szakpolitikusok előadásai mellett a legmodernebb infokommunikációs technológiákról és a helyi gazdasági szereplők innovációs tevékenységről is lesz szó.

- Az egyetem nagy erőkkel készül az új iparvállalatok érkezésére, részt vettünk a kormányelőterjesztés készítésében, amitől a debreceni közép- és felsőfokú oktatás jelentős fejlődését várjuk. A Debrecen Drive pedig az új iparág érkezésnek látványos nyitánya a debreceni közönség számára – vélekedett Bács Zoltán.

Papp László polgármester kiemelte, hogy a Debrecen Drive egy olyan új program, amely illeszkedik a város jövőképébe, hiszen arra a járműiparra fókuszál, amely forradalmi változásokon megy keresztül.

- A Campus Fesztivállal nagyot alkotó szervezők egy újabb nagyrendezvény alapkövét tették le Debrecenben, egy olyan városban, amely a következő években, évtizedekben a járműiparra, autóiparra és a hozzájuk kapcsolódó technológiai folyamatokra, fejlesztésekre fog fókuszálni – mutatott rá a polgármester.

Páll László, a Nagyerdei Stadiont üzemeltető cég ügyvezetője elmondta, hogy a rendezvény nagyobb területen valósul meg, mint a Campus Fesztivál. A főbejárat az Nagyerdei körút és az Ady Endre út kereszteződésénél lesz, a körúton kapnak helyet a szalonautók, a stadionban pedig a legkülönlegesebb - Ferrari, Porsche, Lamborghini, Maseratti és Aston Martin – sportkocsik. A Drive Katlanban kiépített lelátókról nézhetik a kaszkadőrök, driftesek, motorosok és a big foot monster truckok műsorát a látogatók. Emellett lesznek oldtimerek, tuning autók, sport- és túramotorok, kamionok, munkagépek. A rendőrség, a mentők, a tűzoltóság, az AKDS, a DKV és a NAV speciális járműveit pedig a Pallagi út menti részen próbálhatják ki a gyerekek. Őket a kocsik mellett közönségtalálkozóval – Michelisz Norbert, Szalay Dakar Team, Tankcsapda, Beniipowa, Szalay Isti, Unfield – koncertekkel – USNK, Stolen Beat, Irigy Hónaljmirigy –, akadálypályával és más gyermekprogramokkal várják a szervezők.

Bővebb információ és részletes program.

Sajtóiroda - TPL