Nagy lépés a cél felé

2019. május 06. - 14:03 Fontos sikert aratott a DEAC férfi futsalcsapata péntek este. Az együttes a Szigetszentmiklóst győzte le magabiztosan. Egy pontot szereztek rangadón a női futsalosok, illetve az NB III-as labdarúgócsapat is. Szerdán a kosárlabdacsapatnak is nagy szüksége lesz szurkolóira.

Futsal – mérföldkő volt - meglépték

9-3-as győzelmet aratott a DEAC férfi futsalcsapata az NB I. A-csoportjában a Szigetszentmiklós ellen, péntek este a DESOK-ban. A begyűjtött három pontnak köszönhetően szinte biztosan nem kell már a kieséstől tartaniuk az Elek-tanítványoknak, sőt továbbra is van esélyük odaérni a csoport harmadik helyére. 

- Az első félidőben nem játszottunk jól. Nem tudtunk labdát birtokolni, védekezésben hibákat vétettünk. Az, hogy így is vezetni tudtunk, a kontráknak és egymás kisegítésének köszönhető. A második félidőben az ellenfél kockázatvállalását ki tudtuk használni, már-már rutinosnak tűntünk. Azt, hogy megérkeztünk a meccsbe, és ilyen kimagasló teljesítményeket tudtunk nyújtani, egymásnak köszönhetjük. Csapatként funkcionáltunk - összegzett Elek Gergő edző.

Az NB II. felsőházában listavezető női együttes 2-2-es döntetlent játszott a legfőbb rivális Ferencváros ellen szombat este a DESOK-ban. A lányok kétszer is vezettek, és pillanatokra voltak csupán a győzelemtől, ám a lefújás előtt kilenc másodperccel egyenlítettek a zöld-fehérek. A DEAC három pont előnnyel továbbra is listavezető, ám az őt követő FTC egy meccsel kevesebbet játszott.

Labdarúgás – fontos pont

A Debreceni Egyetem csapata Spitzmüller István hajrában szerzett góljának köszönhetően 1-1-es döntetlent játszott a komoly terveket szövögető ESMTK ellen a Dóczy József utcai Egyetemi Sportközpontban vasárnap délután. A csapatkapitány szerint értékes ponttal gazdagodtunk a forduló előtt a harmadik helyen tanyázó ESMTK ellen.

- Sokat dolgoztunk a döntetlenért, az egy pontra rászolgáltunk. Nem kezdtük valami jól a meccset, az első félidő derekán vettük fel a ritmust. A gyengébb rajt kicsit fel is bosszantott, mivel tudtam, nem ez az igazi arca a csapatnak. Értékes ponttal gazdagodtunk, ugyanis az ellenfelünk a bajnoki címet célozta meg – nyilatkozta Spitzmüller István. Az együttes őrzi 9. helyét a 16 csapatos keleti csoportban.

Megye I-es egyleteink vereséggel zárták a hétvégi fordulót. A DEAC II. orra alá Sólyom Máté tört borsot, a derecskei játékos mesterhármassal vétette észre magát. A DASE alsóházi rangadót bukott a Hosszúpályi ellen, így még nehezebb helyzetbe került a bennmaradás tekintetében.

Kosárlabda – szerdán szurkolni kell

A múlt héten megtörte hat mérkőzés óta tartó nyeretlenségét a DEAC kosárlabdacsapata, így még van esélye arra, hogy a rájátszásba, vagyis a legjobb nyolc közé jusson. A következő középházi összecsapás szerdán 18 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, az ellenfél az Atomerőmű lesz.

DEAC/PKZs.