Ízek egyeteme

2019. május 06. - 15:26 Négy kontinens legfinomabb ételeit kóstolhatták meg azok, akik ellátogattak pénteken az Egyetem térre. A 14. International Food Day-en a Debreceni Egyetem külföldi hallgatói adtak kóstolót nemzeti gasztronómiájukból és kultúrájukból.

Egzotikus ételek kavalkádja várta a látogatókat a Debreceni Egyetem gasztrofesztiválján, amely az intézmény egyik legnépszerűbb rendezvényévé nőtte ki magát az elmúlt években.

- Egy kicsi, családias eseményként indult még az Élettudományi Intézet környezetében, mostanra egy nagyon nagy happening lett. Nem csoda, hiszen a Debreceni Egyetemnek van a legtöbb külföldi diákja, nemcsak Magyarországon, hanem egész Közép-Európában, 113 nemzet csaknem hatezer hallgatója tanul itt – hangsúlyozta Tőzsér József rektorhelyettes, az esemény megnyitóján.

A külföldi hallgatókat tömörítő International Student Union (ISU) által szervezett Food Day-en huszonkét ország több mint százféle ételkülönlegességét kóstolhatták meg a látogatók. A speciális fogások mellett a hagyományos népviseleteket, kultúrájuk jellemző táncait, zenéit is bemutatják a hallgatók. A különböző ételeket a Debreceni Egyetem oktatóiból, illetve a három séfből álló zsűri értékelte.

A téren felállított színpadon zene, tánc és kulturális programok várták az érdeklődőket. A rendezvény bevételének egy részét ebben az évben is a beteg gyermekek gyógyítására ajánlják fel a szervezők.

Sajtóiroda-TB