Elismerés a tehetséggondozásért

2019. május 06. - 14:29 A Debreceni Egyetem kiemelt partnere, az intézmény Tehetségsegítő Tanácsa által jelölt Diehl Aviation Hungary Kft. regionális kategóriában elnyerte a Genius Loci – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért díjat.

A vállalat és az egyetem 2013 óta ápol szoros szakmai kapcsolatot a Műszaki Kar gépészmérnök hallgatóinak képzésében. A Diehl csatlakozott a duális képzéshez, közreműködött a járműipari folyamattervező specializáció tantervének kidolgozásában, emellett részt vesz az alap- és mesterszak oktatásában is.

Tavaly adták át a közösen kialakított Diehl Aviation Gépészeti Tervező Laboratóriumot, amelyben a hallgatók a járműiparban használt tervező szoftver alkalmazásával ismerkedhetnek meg. A partnervállalat évente 2 millió forint értékű eszköztámogatást nyújt az egyetemnek.


A mentori programnak köszönhetően a végzősök már gyakorlattal rendelkező mérnökök, akik a képzés során megismerkedhettek a mérnöki feladatokkal, és tapasztaltak a projektek megvalósításában, a csapatmunkában, és a szakmai idegen nyelvek használatában egyaránt.

A Diehl Aviation a repülőgépipar egyik vezető beszállítója. Magyarországi vállalata az egyik legdinamikusabban fejlődő repülőgépalkatrész-gyár több mint 700 embernek ad munkát, a légiközlekedési iparban nemzetközi szinten is a legszínvonalasabb beszállítók egyike.

2018 januárja óta épül a debreceni mérnök- és szolgáltató központ, amely 2020 végéig mintegy 150 magasan képzett szakembernek kínál egyedülálló karrierlehetőséget a repülőgépiparban.

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által alapított és idén ötödik jubileumát ünneplő „Genius Loci – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” díjat három kategóriában tizenkét vállalat, illetve vállalkozó vehette át az ünnepségnek otthont adó LARUS Rendezvényközpontban április 12-én.

Sajtóiroda
Fotó: tehetseg.hu