Egy hétvége, öt rangadó

2019. május 03. - 11:46 Nagyon fontos meccsre készül a DEAC férfi és női futsalcsapata. Előbbi a Szigetszentmiklóst, utóbbi az FTC-t fogadja a DESOK-ban. Az ESMTK érkezik az NB III-as labdarúgókhoz, és tovább küzd a rájátszás kiharcolásáért az élvonalbeli kosárlabdacsapat.

Futsal – mindenki a DESOK-ba!

A DEAC férfi futsalcsapata a Szigetszentmiklós ellen lép pályára pénteken 18:30-tól a DESOK-ban, az NB I. csoportkörében. Az egyetemi együttes a negyedik, míg vendége az ötödik az A-csoportban, kettőjüket egyetlen pont választja el. Egy győzelemmel szinte el is dőlhetne a bennmaradás kérdése, Elek Gergő vezetőedző szerint éppen ezért mérföldkő a találkozó.

- Mindenáron nyernünk kell, hogy a kiesés réme eltűnjön az életünkből. Nem szeretném levenni a terhet a játékosokról, ezt tudniuk kell kezelni. Sőt, kifejezetten szeretném, hogy tudatosuljon bennük, hogy élet-halál harcot vívunk, ezáltal a maximumot hozzák ki magukból, nincs spórolás, fel kell szántani a pályát – adta ki a feladatot Elek-mester.

A listavezető lányok továbbra is az élvonalbeli tagságért hajtanak az NB II. felsőházában. Ők is rangadóra készülnek, hiszen szombaton 17 órától a második helyezett Ferencvárost látják vendégül az egyetemi sportcsarnokban. Amennyiben a DEAC nyer, úgy lépéselőnybe kerül a zöld-fehérekkel szemben.

Labdarúgás – dobogós vendég

A május 1-jei Családi és Futónapon lejátszott találkozónál komolyabb mérkőzés vár vasárnap a DEAC NB III-as labdarúgócsapatára. Sáfár László együttese a bronzérmes helyen álló ESMTK-t fogadja a hét utolsó napján, 17 órától a Dóczy utcán. A fővárosiak védelmének feltörése nagy kihívásnak ígérkezik, az alakulat ugyanis 25 forduló alatt mindössze 22 gólt kapott, a DEAC is 1-0-ra tudott nyerni ősszel ellenük. A megye I-ben a nyolcadik helyen tanyázó DEAC II. Derecskén vizitál, a meccs szombaton 16:30-kor kezdődik. Az ellenfél hátránya csak két pont a debreceniekkel szemben, így nagy harc várható. A 14. pozíciót birtokló DASE játékosaira igazi hatpontos ütközet vár vasárnap 16:30-tól. Kovács Miklós alakulata a tabellaszomszéd Hosszúpályit fogadja a Böszörmény úti campuson. A DASE győzelem esetén maga mögé utasítja ellenfelét.

Kosárlabda – tovább hajtani

Hétközi, soproni győzelmével megtörte hat mérkőzés óta tartó nyeretlenségét a DEAC kosárlabdacsapata, és továbbra is harcban áll a rájátszásért. Igaz, sorsa már nem csak saját kezében van a hátralévő három fordulóban. A következő középházi összecsapás jövő hét szerdán 18 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, az ellenfél pedig az Atomerőmű lesz.

DEAC/PKZs.