DEACsalád - az első

2019. május 02. - 13:11 Kiváló hangulat jellemezte az első DEAC Családi és Futónapot, amelyet május elsején rendeztek meg a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban. A szervezők várakozásait messze fölülmúlva mintegy kétezren vettek részt a programokon, közülük hatszázan a jótékonysági futáson is indultak.

A szervezők előzetesen bejelentették, hogy minden nevezési díjból 500 forintot felajánlanak a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásáért a DOTE Gyermekklinikán Alapítvány részére. Az összegyűlt 300 ezer forintot várhatóan jövő héten adják át az idén 100 éves egyetemi sportklub vezetői. A futás egyik legvidámabb résztvevője a végig mosolyogva tempózó Szűcs Andrea volt.

– Két gyermekemmel jöttünk ki ide a DEAC pályára. Ők az jubileumi 1919-es távot futották végig, én pedig rátettem még egy kört és a hosszabb, 3600 méteres távot teljesítettem. Nagyon szeretünk futni, szívesen részt veszünk ezeken a rendezvényeken. Ez egy nagyon hangulatos, kiváló családi nap, amelyen egy kicsit mindenki megismerheti az egyetemi sportklubot, a DEAC-ot, úgyhogy nagyon jó kezdeményezésnek tartom – mondta Szűcs Andrea, aki egyébként a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának munkatársa.

A vidám, pörgős nap folyamán nagy sikernek örvendett a legkisebbek körében az ugrálóvár, a nagyobbaknál pedig az élőcsocsó. Tele voltak a lelátók az utánpótláskorú focistáknak szervezett labdarúgótornán, amelyet a műfüves pályákon rendeztek. Sokan kipróbálták emellett a DEAC egyik „legfiatalabb” sportágát, a darts-ot, valamint a petanque-ot és a strandfocit is. Mindemellett volt floorball, amerikai foci és cheerleader-bemutató is. A felnőttek a sportprogramokon kívül egészségügyi szűréseken is részt vehettek és sörpongozhattak.

A nap egy gálamérkőzéssel ért véget, amelyen a DEAC NB III-as labdarúgói „csaptak össze” a klub többi szakosztályából kialakított „allstar” csapattal.  A kétszer 15 perces focirangadót nagy küzdelemben a labdarúgók nyerték 5-4- arányban.

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője örömének adott hangot az első DEAC Családi és Futónap végén.

– Nagyon boldogok vagyunk, mert nagyon sikeres volt a rendezvény. Hatszázan futottak és összesen nagyjából kétezren látogattak ki a DEAC-pályára. Rengetegen sportoltak, fociztak, teniszeztek, floorballoztak, és sok csapat jelentkezett a főzésre is, úgyhogy úgy érzem, elértük a célunkat. Sikerült egy kis részt bemutatni a DEAC életéből a város lakosságának – összegezte napot a sportvezető.

A Debreceni Egyetem Atlétikai Club szervezőcsapata hagyományteremtő céllal rendezte meg a május 1-jei Családi és Futónapot „DEACsalád az első” mottóval. A tervek szerint jövőre ismét együtt sportolhat minden DEAC-os és debreceni.

További részletek az egyetemi sportklub hivatalos weboldalán.

DEAC/PKZs., fotók: DI.