Babos Tímea: fantasztikus csarnok épül

2019. április 30. - 15:47 A tervek szerint szeptemberben már birtokba vehetik a hallgatók az új egyetemi teniszközpontot a Böszörményi úti campuson. Debreceni látogatása során bejárta a csarnokot az első magyar világbajnok teniszező, Babos Tímea is.

A 25 éves, párosban a világranglistán harmadik, Grand Slam-győztes sportoló hivatalos, keddi programjai kapcsán látogatott Debrecenbe. Ennek része volt a csarnokbejárás az egyetem kancellárjával és a városvezetőkkel.

- Fantasztikus, amit láttam. Az, hogy itt ilyen komplexum épül, nagyon jó a városnak és a több mint 35 ezer egyetemistának, illetve a középiskolásokkal együtt hetvenezres debreceni diákságnak is, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy magas kihasználtsága lesz ennek a csodálatos létesítménynek – mondta a látogatás után a világbajnok, akit a kancellár meghívott a csarnokavatóra. Babos Tímea hangsúlyozta, hogy a versenyprogramjától függően szívesen visszatér és kipróbálja az új pályát.

A teniszcentrum első ütemében megépülő fedett csarnok 60 százalékos készültségű. Kedd délelőtt az alépítményen dolgozott a kivitelező. Ezután következnek majd a teniszpálya-burkolat rétegei. A csarnok sport-, valamint oktatási célokat is szolgál majd. A négy fedett, kemény borítású pálya és az öltözők mellett az első emeleten három tanterem, a másodikon pedig a sportgazdasági tanszék kap helyet. Babos látogatása kapcsán a Debreceni Egyetem kancellárja, Bács Zoltán elmondta, a Böszörményi úti campuson épülő létesítményben szándékaik szerint az ország egyik legjobb talajú pályája lesz. Az átadásra azonban még várni kell.

- A mai bejárás alapján azt látjuk, hogy a május 3-ai, előre vállalt átadás nem fog megtörténni, várjuk a kivitelezőtől a különböző csúszások miatti új időpontot, ez valamikor a nyár végére fog esni. Az oktatást illetően ez nem okoz  nehézséget, hiszen szeptemberre kell készen lennie, legalábbis a csarnokrésznek. A külső pályák, a padel pályák, illetve egy további csarnok pedig egy későbbi ütemben készül el – tette hozzá a kancellár.

A 860 millió forintból épülő létesítmény alapkövét októberben rakták le és a tervek szerint a 2019/2020-as tanév kezdetéig átadják az épületet. Egyetemi létesítményként legfőképpen a hallgatók használják a testnevelési órákon, illetve a versenysportban. A tervek között szerepel egy tenisziskola működtetése is, illetve a sportszerető debreceni közönség számára is biztosítanak majd idősávokat. 

PKZs.