Gépésznek lenni jó!

2019. április 25. - 12:07 Egykori és jelenlegi hallgatók, oktatók cseréltek tapasztalatot kötetlen formában a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Gépészmérnöki Tanszék és a FAG Magyarország Ipari Kft. harmadik Schaeffler Gépészmérnöki Szakestjén, szerdán a Lovardában.

Több mint 250-en gyűltek össze, hogy egy találkozó keretében ismét, idén már harmadik alkalommal lehetőséget teremtsenek a kötetlen kikapcsolódásra.

- Kiemelten fontos feladatunknak tekintjük, hogy végzés után is tartsuk a kapcsolatot egykori hallgatóinkkal, ugyanakkor ez az est jó alkalom jelenlegi diákjaink, oktatóink számára is a kapcsolattartásra, amely mindenki számára gyümölcsöző lehet – mondta az unideb.hu portálnak Mankovits Tamás. A Gépészmérnöki Tanszék vezetője köszöntőjében hangsúlyozta: egyre népszerűbb a gépészmérnöki képzés, mutatja ezt az idei felvételi eljárás eredménye is, hiszen több évtizedre visszamenőleg a legmagasabb számban, összesen 360-an jelölték meg első helyen ezt a szakot. – Ezzel a gépészmérnöki képzés a Debreceni Egyetem képzési palettáján a 4. legnépszerűbb szakká lépett elő – tette hozzá a tanszékvezető.

A rendezvény ötletgazdája és fő szervezője az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója, Szabó Péter, aki a közelmúltban vette át Debrecen Város Mecénása Díját, és aki egykor maga is a Műszaki Kar gépészmérnök hallgatója volt.


- Fontos cél a műszaki vonal erősítése, ennek jegyében támogatjuk a gépészmérnök szakest megrendezését is, hogy viszonozzuk mindazt, amit egykor hallgatóként az egyetemtől, a kartól és a tanszéktől kaptunk – hangsúlyozta Szabó Péter. Az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: Nem véletlenül ünnepeljük a gépészmérnöki hivatásra készülőket a szakesten, mivel ez az a szak, amelyet érdemes elvégezni, hiszen a városnak és a Debrecenbe települő cégeknek köszönhetően a hallgatók számára biztosított a végzés után az elhelyezkedés, a vállalatok pedig számítanak a Debreceni Egyetemen végzett friss diplomásokra.

– Jó ma Debrecenben, Magyarországon, de bárhol a világon gépésznek lenni, hiszen a 21. század ipari forradalma igényli a jól képzett szakembereket – fogalmazott Miklóssy Ferenc. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke felidézte az elmúlt századok hazai feltalálóit, akik világszerte elismerést szereztek ennek a szakmának, akik itthon kaptak olyan indíttatást, ami magasra repítette őket. –A sikeres munkához innovatív készség és nagyfokú kreativitás szükséges, amihez a Debreceni Egyetem képzése megfelelő alapot ad – tette hozzá Miklóssy Ferenc.

A jó hangulatú esthez fellépők sora – a Debreceni Hajdú Táncegyüttes fiataljainak és a Sonus ütőegyüttes látványos bemutatója – is szórakoztatta a vendégeket, emellett játékos feladatok, tanár-diák vetélkedő, tombola és az estre emlékeztető „korsóátadó” is színesítette a programot, amely a Csábeat zenekar jóvoltából hajnalig tartó mulatsággal zárult a Lovardában.

Sajtóiroda – BZs