Sikerrel vett első meccs

2019. április 23. - 13:02 Öt szettben aratott győzelmet a DEAC férfi röplabdacsapata az NB I-es helyosztón, ezzel 1-0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban. Nehéz helyzetbe került a kosárlabdacsapat, miután Zalaegerszegen is alulmaradt, és elmaradt a bravúr a Szolnok ellen a labdarúgóknál is.

Röplabda – az első „behúzva”

3-2-re megnyerte a helyosztó első találkozóját hétfő este hazai pályán a DEAC röplabdacsapata. Fodor Antal tanítványai a férfi NB I. 5-8. helyéért a székesfehérvári MÁV Előre ellen csatáznak az egyik fél harmadik sikeréig. A második találkozót szerdán Székesfehérváron rendezik.

Kosárlabda – szerdán javíthatnak

Tizenöt pontos, 101-86-os vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata az NB I. középszakaszának 3. fordulójában Zalaegerszegen. Berényi Sándor tanítványai az első perceket leszámítva szinte végig futottak az eredmény után, s bár többször is közel álltak a fordításhoz, a mérkőzés végét nagyon elrontották.

- Szinte végig hátrányban voltunk, de többször is sikerült felzárkóznunk, talán ez a meccs egyetlen pozitívuma, hogy nem adták fel a fiúk. Ugyanakkor a kulcspillanatokban rendre hibáztunk, ilyen dobószázalékkal és lepattanózással nem lehet idegenben meccset nyerni – összegzett a vezetőedző.

Az együttes szerdán 18 órától javíthat, amikor a Kecskemétet fogadja az Oláh Gábor utcán.

Labdarúgás – húsvéti gólparádé

A Debreceni Egyetem labdarúgói ugyan nem tudtak pontot csenni a feljutásra vágyó Szolnoktól, ennek ellenére megnehezítették a bajnokesélyes dolgát. A Dóczy József utcai egyetemi sportközpontba kilátogató drukkerek egyébként nem unatkozhattak, hiszen a vasárnapi bajnoki hét találatot hozott. A Szolnok 4-3-ra nyert és vitte a pontokat Debrecenből. Sáfár László vezetőedző a meccs előtt azt kérte a játékosoktól, hogy ne feltartott kézzel menjenek ki a pályára.

- Az első félidőben elkerülhető gólokat kaptunk, de előttünk is adódtak lehetőségek. A második játékrész eleje sokkoló volt, ennek ellenére jól reagáltunk. A szerkezetváltásunknak köszönhetően feljavult a játékunk és lőttünk két gólt. Az igazat megvallva az ellenfél ezen a meccsen egy góllal mindenképpen jobb volt nálunk - fogalmazott a szakember.

A megye I-es alakulatnak sem jött össze a pontszerzés, a DEAC II. Sárrétudvariban szenvedett 4-1-es vereséget. A DASE otthonából a Hajdúhadház vitte el a három pontot, 4-0-s diadalának köszönhetően.

Családi és Futónap – összefognak a kicsikért

A szervezők továbbra is várják a nevezéseket a május 1-jei DEAC Családi és Futónap jótékonysági futására. Az idén 100 éves egyetemi klub először rendezi meg vidám, sportos napját a Dóczy utcai egyetemi sportközpontban, az eseményen pedig futással jótékonykodhatnak a résztvevők. Minden nevezésből 500 forintot a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásáért a DOTE Gyermekklinikán Alapítvány részére ajánlanak fel a szervezők. Minden részlet az esemény weboldalán, a futóprogram regisztrációja pedig ezen a linken.

Kempo – egyetemista világbajnok

Az elmúlt fél évben két külön szervezet világbajnokságán is a dobogó legfelső fokára állhatott Tar Csenge, a Bushido Spartan Kempo Debrecen versenyzője, a Debreceni Egyetem végzős pszichológus hallgatója. A sportoló december elején az UWSKF világversenyén négy aranyérmet gyűjtött be, majd országos bajnoki eredményei alapján kvalifikálta magát a portugál World All Style világbajnokságra, amelyet húsz páston, egy ringben és egy ketrecben bonyolítottak le öt napon át. Csenge erről a versenyről egy arany- és három ezüstéremmel tért haza.

DEAC/PKZs.