Jótékonysági futásra hív a DEAC

2019. április 18. - 12:44 Gyűlnek a nevezések a DEAC május 1-jei Családi és Futónapjára, amelyen a koraszülöttek korszerű ellátását támogathatják a résztvevők. A rendezvényen a klub sportolói is ott lesznek, addig azonban még több csapatra kihívások várnak.

Családi és Futónap – sokan jótékonykodnak

Néhány nap alatt már csaknem százan neveztek a május 1-jei DEAC Családi és Futónap jótékonysági futására. Az idén 100 éves egyetemi klub először rendezi meg vidám, sportos napját a Dóczy utcai egyetemi sportközpontban, az eseményen pedig futással jótékonykodhatnak a résztvevők. Minden nevezésből 500 forintot a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásáért a DOTE Gyermekklinikán Alapítvány részére ajánlanak fel a szervezők. Minden részlet az esemény weboldalán, a futóprogram regisztrációja pedig ezen a linken.

Kosárlabda – visszatérni a jó útra

A súlyos paksi vereség után a ZTE KK vendégeként javítana a DEAC vasárnap 16:30-tól Zalaegerszegen, a középház 4. fordulójában. A csapatra jövő hét szerdán is vár még egy bajnoki, 18 órakor a Kecskemét lesz a debreceniek vendége az Oláh Gábor utcán.

Labdarúgás – megtörnék a sorozatot

Húsvétkor sem áll meg a labda az NB III. Keleti csoportjában, vasárnap már a 24. fordulót rendezik meg. Az egyetemi együttes a második helyen tanyázó Szolnokot fogadja a Dóczy József utcai stadionban, az összecsapás 16:30-kor kezdődik. Sáfár László csapata az előző játéknapon is egy feljutásról álmodozó gárdával mérte össze az erejét, most újabb nagy erőfelmérő következik. Ám az előjelek nem túl biztatóak, véli Virág Aladár a csapat rutinos védője.

- Tavasszal nem úgy megy az élcsapatok ellen, ahogy például tavaly, de bízunk benne, hogy ez a széria a hétvégén megszakad. A Szolnok a feljutásért küzd, erős a játékoskerete, „játszós” futballra törekszik. Simon Attila korábban volt a csapattársam, így jól ismerem. Hogy mit tartok a legnagyobb erősségének? Kis túlzással még helyzet nélkül is képes a gólszerzésre. A 20 találata sokat elárul a képességeiről - nyilatkozta Virág Aladár.

Megye I-es gárdáink közül a DEAC II. a Sárrétudvari otthonában folytathatja a győzelmi sorozatát szombaton 16 órától. Az előző két bajnokiját behúzó DASE a Hajdúhadház együttesét látja vendégül a Böszörményi úti campuson, ez az összecsapás vasárnap 16 órakor kezdődik.

Röplabda – hatodik vagy hetedik

Helyosztót játszik az élvonalbeli röplabdabajnokság 6. helyéért a DEAC férfi csapata a székesfehérvári MÁV Előre ellen. Ez lesz az egyetemi legénység idei utolsó párharca, amely az egyik fél harmadik sikeréig tart. Az első találkozó hétfőn 18 órakor kezdődik a DESOK-ban. A MÁV az alsóházból „érkezett”, ám ezzel együtt sem lesz könnyű dolguk Fodor Antal tanítványainak. Annyi biztos, a hetedik helynél már nem végezhetnek „lejjebb” Hubicskáék.

DEAC/PKZs.