Közel jártak a bravúrhoz

2019. február 11. - 12:53 Kis híján megtörte a Falco KC hazai veretlenségi sorozatát a DEAC a kosárlabda NB I. A csoportban, szombaton, ám a 96 dobott pont végül nem volt elég a győzelemhez. Ezúttal nem sikerült a pontszerzés a röpiseknek és a floorballcsapatnak sem.

Kosárlabda – kicsi hiányzott a bravúrhoz

Hétpontos, 103-96-os vereséget szenvedett a hazai pályán eddig hibátlan Falco KC otthonában a DEAC kosárlabdacsapata. Sokáig ott lógott a levegőben a szezon eddigi legnagyobb meglepetése, ám a végére kissé elfáradtak Berényi Sándor tanítványai. A tréner többnyire elégedett volt a mérkőzés elején mutatott a játékkal. 

- Az első félidőben jól támadtunk, szépen járt a labda, és jó százalékkal is értékesítettük a helyzeteinket. Bár a védekezésünk ekkor sem volt jó, a gyorsindításaikat legalább kontrollálni tudtuk. A fordulás után jóval agresszívabb lett a Falco, eladott labdákra és rosszul kiválasztott dobásokra kényszerítettek bennünket, ráadásul sok büntetőt is kihagytunk, összességében ez okozta a vesztünket – összegzett a szakember.

Röplabda – jól kezdtek

Nem sikerült pontot szereznie a DEAC férfi röplabdacsapatának a hétvégi Extra Ligás mérkőzésén. Az egyetemisták a MAFC-BME együttesét látták vendégül a DESOK-ban, és bár az első játszmát behúzták, a többiben vereséget szenvedtek, így a vége 3-1 lett a fővárosiaknak. Szerdán még nehezebb találkozó vár a hatodik helyen álló együttesre, a fiúk akkor a listavezető Pénzügyőr vendégei lesznek.

A lányoknak sem termett babér a városi rangadón. A DEAC 3-0-s vereséget szenvedett a DSZC-Eötvös DSE együttese ellen a Beregszászi Szakközépiskolában szombaton.

Floorball – jön a rájátszás

Utolsó két alapszakaszmeccsét játszotta hétvégén a DEAC a floorball Salming OB I-ben. A Debreceni Egyetem csapata pénteken a bajnokesélyes Phoenix Fireball-tól kapott ki 15-2-re. Lánczi András szakosztályvezető sajnos nem sok pozitívumot tudott kiemelni a meccsel kapcsolatosan.

- A kapusaink mindenképpen dicséretet érdemelnek a nagy különbség dacára is, nem rajtuk múlott ez a párharc. A bátorságért elismerés illeti Tarsoly Ádámot is, nem ijedt meg a rá hárult feladattól, és több alkalommal is felhívta magára a figyelmet. Balogh Richárd érdemel még kiemelést. A sérülésből visszatért Ricsi jó teljesítményt és sok blokkot tett a közösbe, ez mindenképpen bíztató a jövőre tekintve – mondta Lánczi András.

A csapat szombaton sem járt sikerrel, amikor a Dunai Krokodilokat fogadta a Böszörményi úti Campus sportcsarnokában. Azon a találkozón 15-9-es vendégsiker született. A DEAC a negyedik helyen zárt az alapszakaszban, következhet tehát a play-off, vagyis a bajnoki elődöntő.

DEAC/PKZs.