Jó mérkőzéseket szeretnének

2019. február 08. - 11:14 A negyedik Falco otthonában vendégszerepelnek pénteken a DEAC kosárlabdaázói. Szintén idegenben lépnek pályára a futsalosok, ám itthon szurkolhatunk például az Extra Ligás röplabdacsapatnak. Továbbra is keresik a Gladiátorokat, ismét try outot tart az amerikaifoci csapat.

Kosárlabda – a bajnokesélyesnél pattogtatnak

A Falco KC Szombathely együtteséhez látogat pénteken a DEAC kosárlabdacsapata az NB I. A-csoportjának 19. fordulójában. A 18 órától kezdődő találkozón Berényi Sándor csapatának idei legjobb teljesítményére lesz szüksége, ha győztesen akar távozni a hazai pályán eddig veretlen vasiaktól. A pénteki rivális kerete az alapszakasz közepén erősödött, így ezen a meccsen nem férnek bele a hibák, mondta a DEAC erőcsatára, Bognár Kristóf.

– Magyar szinten eddig is kiemelkedő volt a játékoskeretük, de a visszatérőkkel azt gondolom, hogy ők lehetnek a Szolnok legnagyobb ellenfelei a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Az elmúlt meccseiken azért látszott, hogy kis időre még szükségük van, hiszen ezeknek a játékosoknak még formába kell lendülniük, és össze kell rázódnia a keretnek. Remélem ez nem ellenünk fog bekövetkezni, és egy jó mérkőzésen meglepetést tudunk majd okozni – zárta szavait a DEAC csapatkapitánya. A találkozót élőben közvetíti az M4 Sport csatorna.

Röplabda – pontokra várva

Továbbra is első sikerükre hajtanak az Extra Ligában Fodor Antal tanítványai, akiknek két meccsük is lesz a következő napokban. A győzelem megszerzésére szombaton lesz nagyobb esély, ugyanis 18 órától a közvetlenül előttük álló MAFC-BME együttesét fogadják a DESOK-ban. Szerdán jön egy jóval nehezebb derbi, a DEAC 20 órától a Pénzügyőr vendége lesz a fővárosban. A női csapat városi rangadót játszik szombaton 15 órától. Az ellenfél az DSZC-Eötvös DSE együttese lesz a Beregszászi Pál Szakközépiskolában. 

Futsal – alapszakasz-zárás

A héten elbúcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől a Haladással szemben a remekül helytálló DEAC, ám a bajnokságban még vár egy meccs az alapszakaszban már biztosan ötödik férfi futsalcsapatra. Az együttes hétfő este 20:30-tól Szigetszentmiklóson vizitál.

Floorball – dupla kihívás

Kettős derbi vár a DEAC floorballosaira hétvégén. Pénteken 19:30-tól a bajnoki címvédő Phoenix Fireball otthonában vizitálnak Varga Tiborék, majd szombaton 17 órától a nyolcszoros bajnok Dunai Krokodilokat fogadják a Böszörményi úti campuson. Ezzel a két párharccal zárja alapszakasz-szereplését a Debreceni Egyetem csapata, amely már kivívta helyét a felsőházi rájátszásban, azaz a bajnoki elődöntőben. A DEAC kapusa, Dorogi Kristóf nyilatkozott a dupla kihívásról.

- A pénteki ellenfelünk a bajnokság legerősebb csapata, így nagyon nehéz mérkőzés vár ránk Törökbálinton, csakúgy, mint szombaton hazai pályán. Mindent meg fogunk tenni a Phoenix otthonában, hiszen ellenük és a krokodilok ellen is meglepetést szeretnénk okozni – mondta el a hálóőr.

Amerikai futball – légy gladiátor!

A Debreceni Egyetem amerikaifoci csapata újfent várja azokat, akik szeretnék kipróbálni a sportágat, valamint tagjai lennének az alakulatnak, egy igazán jó közösségnek. A toborzó február 10-én, vasárnap 9.30-tól lesz a G4 Fitness csarnokában (Debrecen, Gizella utca 4/b).

DEAC/PKZs.