Pénzügyekről közérthetően

2019. január 31. - 14:37 Kriptodeviza, pénzügyi csalások, megtakarítások, biztosítások – már a digitális bennszülötteknek, azaz a középiskolásoknak is érdemes odafigyelni a pénzügyekre. Erre hívták fel a figyelmet a Debreceni Egyetemen tartott Pénzügyi Tudatosság Diákfórumon.

- Debrecennek okos és magabiztos felnőttekre van szüksége, azért hozunk ide egyre több nagynevű céget, hogy a középiskola és az egyetem elvégzése után a cívisvárosban tudjatok elhelyezkedni. Ahhoz azonban, hogy tudatos felnőttekké váljatok, szükség van az iskolán kívülről érkező, olyan kiegészítő információkra is, mint amiket ezen a fórumon megkaptok – hívta fel a fiatalok figyelmét Barcsa Lajos alpolgármester a Pénzügyi Tudatosság Diákfórum csütörtöki megnyitóján a Debreceni Egyetem  Böszörményi úti campusán.

Az egész napos rendezvényen a családi pénzügyektől a megtakarításokon át a biztosításokig, a kriptodevizáktól a pénzügyi csalások ellen való védekezésig a fiatalok számára is könnyen befogadható előadásokkal és kvízjátékokkal járták körül a téma legégetőbb kérdéseit.

A fórumot a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány támogatásával rendezte meg két online gazdasági oldal, a privátbankár.hu és az mfor.hu. Az esemény egy négyrészes roadshow második állomása volt, melynek társrendező szerepét a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara (GTK) vállalta.

-  Örömmel tettünk eleget ennek a felkérésnek, hiszen a GTK a Debreceni Egyetem azon kara, amely kiváló pénzügyi szakembereket képez. Ha a pénzügyekkel nemcsak alapszinten szeretnének megismerkedni, hanem valóban profikká akarnak válni ebben világban, akkor érettségi után ajánlom figyelmükbe a Gazdaságtudományi Kar képzéseit, ahol hazánk legjobb gazdaságtudományi oktatóitól tanulhatják meg a szakmát – mondta el a középiskolásoknak Pető Károly dékán.

A fórumon sikeres helyi vállalkozók, startupperek is előadásokat tartottak arról, hogyan vágtak bele álmaik megvalósításába, és milyen kihívásokkal találkoznak a mindennapokban.

Sajtóiroda-TB