A jótékonyság jegyében bálozták

2019. január 21. - 10:36 Több százan vettek részt szombat este Debrecen Város Bálján. Az önkormányzat, a Debreceni Egyetem és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös rendezvényén a Debreceni Karitatív Testület javára gyűjtöttek.

Debreceni végzős középiskolások táncával indult Debrecen Város Bálja, melyet január 19-én tartottak a Kölcsey Központban. A tizenkilencedik alkalommal megrendezett összejövetelt ötödik éve szervezi közösen a debreceni önkormányzat, a Debreceni Egyetem, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Papp László polgármester köszöntőjében kiemelte: a 2018-as esztendő Debrecen történetének egyik legsikeresebb éve volt, olyan folyamatok indultak el, amelyek történelmi léptékben is jelentősek, s akár évtizedekre is meghatározzák Debrecen jövőjét.

A város, az egyetem és az iparkamara hármas egységét hangsúlyozta Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora. Az egyetemi vezető felidézte: a középkor óta szemtanúi vagyunk, hogy a debreceniek különösen fogékonyak arra, hogy szoros összefogással érjék el céljaikat.

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ugyancsak a hármas összefogás erejéről, a városi érdekek közös képviseletéről beszélt, rámutatva a debreceniek előtt álló lehetőségekre.

Ebben az évben is jótékony céllal rendezték meg a bált. Tavaly a Családok Átmeneti Otthonának korszerűsítésére gyűjtöttek, idén pedig a Debreceni Karitatív Testület javára ajánlották fel az adományokat. A 2015-ben alakult Debreceni Karitatív Testület csaknem 20 karitatív szervezetet tömörít és több ezer rászoruló családnak nyújtott segítséget.

Debrecen.hu/Sajtóiroda