Egyetemünk hírei az Alföld TV-n

2018. december 21. - 11:10 MNB-elnök az egyetemen, szakmai versenyek, kitüntetések, TörDElő és adventi flashmob – a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított decemberben is a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió ide utolsó műsorában beszámolót láthatnak a Gazdaságtudományi Kar Vállalati Együttműködési Fórumáról, melyen kiderült, hogy nem csak a magyar, de már a külföldi hallgatók iránt is fokozott érdeklődést mutatnak a munkaadók. Megtudhatják, miről beszélt Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, valamint Ascsillán Endre, a General Electric Magyarország alelnöke a Debreceni Egyetemen tartott rendhagyó előadásaikon.

Riport készült arról, hogy emléklappal és ajándékkal köszöntötte a Debreceni Egyetem azt a 14 hallgatót, akik a Műszaki Kar első duális képzésén kezdték meg tanulmányaikat 2015-ben, a Klinikai Központ pedig nyolc szakdolgozóját díjazta a hosszú évek alatt magas színvonalon végzett és a közösség számára példamutató munkájuk elismeréseként.

Tudósítást láthatnak az Informatikai Kar Regionális Programozói Csapatversenyéről és a Gazdaságtudományi Kar logisztikai esettanulmány-megoldó versenyéről, valamint interjú készült Sir David Philip Lane-nel, a 16. „Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért” kitüntetettjével. 

Ellátogathatnak az idei TörDElő-re, ahol száraztésztából készítettek fél tonnát is elbíró hidat a mérnökhallgatók. Megnézhetik, hogyan búcsúztak a Debreceni Egyetemtől az Erasmus és más mobilitási programban részt vevő külföldi hallgatók. A műsor végén pedig részt vehetnek a Zeneművészeti Kar növendékeinek andventi flashmob-ján, és bekapcsolódhatnak a néprajzos hallgatók ünnepi készülődésébe. 

Sajtóiroda – TB