Antistigma díjat kapott Szatmári Éva

2018. november 26. - 12:54 A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház pszichiátriai osztályának főorvosa a rehabilitációban végzett kimagasló tevékenységéért kapta az elismerést, amit azoknak ítélnek oda, akik fellépnek a mentális problémával küzdők kirekesztése ellen.

Az Antistigma díjat a NYITNIKÉK – Magyar Antistigma Kezdeményezés szakemberekből, civil szervezetekből és magánszemélyekből álló csoportja a tagok javaslatai alapján évente adományozza.

Idén az elismerést Szatmári Évának ítélték, aki 1991 óta a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház pszichiátriai osztály nappali kórházának részlegvezető főorvosa.  Méltatásában kiemelték, hogy a Debreceni Egyetem szakembere a felépüléselvű, személyközpontú gondozás és rehabilitáció kiváló művelője, stigmaellenes tevékenységét több újságcikkben is ismertette.

Antistigma díjban részesült a nappali kórházban gondozott, mentális problémával együtt élő egyik páciens is, aki tapasztalati szakértőként „őszintén és hitelesen tett a stigmacsökkentésért”.

Az Antistigma díjat Harangozó Judit pszichiáter, a NYITNIKÉK - Magyar Antistigma Kezdeményezés vezetője és Szabóné Streit Zsófia, a NYITNIKÉK Hálózat koordinátora adta át  november 14-én a XXII. Közösségi Pszichiátriai és Addiktológiai Konferencián, Budapesten.

Sajtóiroda - CzA