DExpo – minDEn, ami egyetem!

2018. november 15. - 13:29 „MinDEnben telilatálat” mottóval rendezi meg idei nyílt napjait november 21-22-én a felvételi döntés előtt álló középiskolások számára a Debreceni Egyetem. Az intézményt bemutató programokra csaknem 5 ezer résztvevőt várnak a szervezők.

A kétnapos program célja változatlan: megmutatni a leendő egyetemistáknak, milyen lehetőségek várják őket a Debreceni Egyetemen, ha úgy döntenek, itt szeretnének továbbtanulni. A két nap alatt bemutatkozik az egyetem valamennyi kara, a Tanárképzési Központ, a Sporttudományi Intézet, a DExam Vizsgaközpont, a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ, valamint a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja, a DETEP, a kollégiumok, a szakkollégiumok, a Hallgatói Önkormányzat, az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár és még a menza, vagyis a Nagyerdei Étterem is. Így a leendő hallgatók és a szülők az előadások, standok, bemutató órák segítségével hasznos tanácsokat kaphatnak a tehetséggondozásról, a kollégiumi, a nyelvvizsga, a sportolási és a külföldi tanulmányi lehetőségekről, a juttatásokról és a mentálhigiénés szolgáltatásokról is.

A Főépület Karácsony Sándor termében pályaorientációs és rajzos pszichológiai tanácsadás, grafológiai elemzés várja az érdeklődőket, akik megpihenhetnek a teaházban, vagy kikapcsolódhatnak az óriás társasjáték segítségével. Indul könyvtári és Főépület túra, emellett a DExpo-mozi is hasznos információkkal szolgál egy popcorn mellett a látogatóknak.

A rendezvény mindkét napján közlekedik a DExpo-buszjárat a Böszörményi úti és a Kassai úti campusra, illetve az egyetemi sportélet bemutatására a Nagyerdei Stadionhoz is.

Idén is itt lesz eDE, az egyetemi kabalafigura, akivel bárki készíthet közös szelfit. A rendezvényre – az eddigi tapasztalatok alapján – csaknem 5000 érdeklődőt várnak a szervezők. Természetesen minden diák igazolást kap arról, hogy az egyetemen töltötte a napját, tehát garantáltan legálisan hiányzott az iskolából.

Sajtóiroda - BZs
 

Dokumentumok: