Kétkerekűvel a karneválra

2018. augusztus 14. - 11:33 Minden eddiginél több, 640 résztvevővel képviselteti magát a Debreceni Egyetem az idei Virágkarnevált nyitó kerékpáros felvonuláson. A virággal feldíszített járművek most is versenybe szállnak a „legvirágosabb bringa” címért.

A Debreceni Egyetem virágkocsijával évek óta állandó résztvevője az augusztus 20-i karneváli menetnek. A kocsi különlegessége, hogy – a Műszaki Kar oktatóinak, hallgatóinak köszönhetően – a menetben egyedüliként elektromos meghajtású. A kompozíció az egyetem tanévnyitó stadionshow-ját, a yoUDay-t jeleníti meg, kifejezve egyben az intézmény nemzetközi sokszínűségét is. A virágkocsik előtt idén is lesz kerékpáros felvonulás, amelyen rekordszámban vesznek részt az egyetemi polgárok, mintegy 640 egyetemi pólót viselő bringás gurul majd a menetben.

- A „Tekerj a karneválra” kerékpáros felvonulás egyetemi résztvevői augusztus 15-17. között vehetik át az intézményi összetartozást jelképező pólót a Főépületben lévő ajándékboltban, az UD Shop-ban mindhárom nap 8-16 óráig. A gyülekező augusztus 20-án, reggel 6:00 és 6:45 között lesz a Miklós utcán, a menet várhatóan 7 órakor indul, majd a résztvevők végigtekernek a Miklós utca – Piac utca – Kossuth tér – Hatvan utca – Bethlen utca – Egyetem sugárút – Nagyerdei körút – Pallagi út mintegy 5 km-es útvonalán – ismertette a technikai részleteket Rőfi Mónika.

A Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője hangsúlyozta: a részvétel egyik feltétele, hogy a kétkerekűek virággal díszítve érkezzenek a felvonulásra, ami azért is lényeges, mert idén is megválasztják a „legvirágosabb bringát” a szervezők.

Bár a meteorológusok szikrázó napsütést jósolnak augusztus 20-ra, ha mégis eleredne az eső, a felvonulás akkor sem marad el.

Sajtóiroda - BZs